Societat 25/11/2020

Vuit de cada deu professionals que fan feina a l’IMAS són dones

L’estudi presentat determina que un dels trets més significatius de l’Institut Mallorquí d'Afers Socials és la segregació horitzontal

Ara Balears
1 min
Seu de l'IMAS. / ISMAEL VELÁZQUEZ

Palma2.114 de les 2.700 persones que varen fer feina a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) el 2019 eren dones. Segons les dades que ha fet públiques aquest dimecres la Comissió Activa per a la Igualtat entre homes i dones de l’IMAS (CAI), vuit de cada deu professionals que fan feina a l’IMAS són dones.

L’estudi presentat determina que un dels trets més significatius de l’IMAS és la segregació horitzontal, ja que en aquest cas les dones són una majoria immensa. Aquesta tendència es repeteix en totes les àrees i categories professionals, exceptuant els departaments de manteniment, on els homes són més.

El Consell de Mallorca ha informat que gràcies a aquest estudi han elaborat una anàlisi de necessitats en matèria d’igualtat des de la metodologia de reunió de grup (focus group) i s’han constituït diferents grups de treball de 40 persones designades per cada departament, a fi d'estudiar possibles iniciatives a dur a terme per fomentar la igualtat des de cada secció.

stats