Societat 11/10/2023

Vox repta el PP i torna a demanar eliminar el requisit del català a Cort

El partit d'extrema dreta compromet per segona vegada el seu soci per tirar endavant la seva proposta en el ple d'octubre

2 min
La bancada de Vox aquest dijous al ple de Palma.

PalmaVox torna a passar la pilota al Partit Popular en la seva ofensiva al català a l'Ajuntament de Palma. Després que la proposta del partit d'extrema dreta per eliminar el català com a requisit al Consistori quedàs modificada per l'equip de govern al ple de setembre, el líder de la formació, Fulgencio Coll, no es rendeix i ha registrat una nova petició en aquest sentit.

Mentre que en el primer intent proposaven "eliminar el requisit excloent del català a les proves d'accés a la funció pública local", en aquest segon prioritzen, primer de tot, "identificar els llocs de feina que requereixin el requisit del català" i, en segon lloc, "a partir d'aquesta valoració i en els casos que es consideri, eliminar el requisit del català".

D'aquesta manera, Vox compromet per segona vegada el seu soci, el Partit Popular, per tirar endavant la seva proposta en el ple d'octubre, tot i que el precedent del ple de setembre ja va deixar aparentment clara la postura de l'equip de Martínez. Cal recordar que aquesta proposta d'eliminar el requisit del català va quedar eliminada i substituïda per una transaccional del PP.

El PP no avança quin serà ara el seu posicionament

Així, la mesura del partit d'extrema dreta va quedar reduïda a "garantir el dret dels ciutadans que tinguin la informació, atenció i resposta en la mateixa llengua en la qual s'adrecin a l'administració", en el punt número 1, i a "fer efectiu l'ús normal i oficial de la llengua catalana i de la castellana en l'àmbit oficial i en l'administratiu, creant les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües".

Sobre quin serà el seu posicionament en el proper ple sobre aquesta qüestió, fonts del PP de Cort han rebutjat avançar-ne cap detall, perquè encara queden dues setmanes per fer la votació.

stats