Societat 07/03/2022

Mig centenar d'ucraïnesos que resideixen a les Balears han demanat asil

La delegada del govern de l'Estat, Aina Calvo, ha recomanat que s'ajudi a través de donacions a organitzacions

ARA Balears
1 min
Terminal principal de trens el 5 de març de 2022 a Lviv, Ucraïna.

PalmaFins a 50 ucraïnesos que ja residien a les Illes abans que comencés la guerra han demanat asil d'ençà que va començar la invasió de Rússia a Ucraïna. Ho ha explicat la delegada del govern de l'Estat, Aina Calvo, qui també ha aprofitat per demanar a la població que ajudin Ucraïna a través de donacions a organitzacions.

Calvo ha expressat la seva preocupació, dient que "la situació ara mateix és delicada", atès que "no s'ha complert" l'acord de respecte dels corredors humanitaris, cosa fonamental per a la delegada del govern, ja que al contrari "és impossible una evacuació ordenada".

Al mateix temps, Aina Calvo ha remarcat que la col·laboració del Govern illenc és "màxima". És per això que ha agraït que a les places dels albergs s'hi sumin també les de l'hotel covid per acollir refugiats. A més, també ha recordat que moltes famílies de les Balears rebran ciutadans ucraïnesos a casa seva.

"Ens hem d'organitzar bé per ser efectius", reconeixia Calvo. En aquest sentit, ha apuntat que és "molt legítim i lloable", per exemple, donar aliments, però ha considerat que és millor que es facin donacions directament a les associacions per una qüestió d'organització.

stats