Societat 12/07/2021

La derrota d'Anglaterra no evita que tornin les aglomeracions a Punta Balena

La Policia Local de Calvià va aixecar diumenge vuit actes per diversos aldarulls durant la final de l'Eurocopa

ARA Balears
2 min
Els aficionats anglesos mirant el final del partit en un bar de Magaluf.

CalviàLa derrota de la selecció anglesa enfront de la italiana en una emocionant tanda de penals (1-1, 3-2) no ha evitat que aquest diumenge tornin les aglomeracions que es varen produir durant la semifinal al carrer de Punta Balena . Els aficionats han digerit el fracàs continuant amb la festa al conegut carrer de Magaluf, però sense dur mascaretes ni respectar cap mena de distància de seguretat sanitària. Algun s'ho ha pres pitjor i ha llançat una taula a terra, mentre que d'altres han plorat.

Centenars de britànics han omplert els bars de la zona per seguir, minut a minut, el partit que ha acabat en un malson, perquè Itàlia ha deixat Anglaterra sense la seva primera Eurocopa. La semifinal en què els anglesos varen derrotar Dinamarca ja va ser el preludi d'aglomeracions sense mesures ni control, i la final ha estat el mateix. El control policial, però, aquesta vegada ha estat més intens.

Un dels aficionats plorant per la derrota de la selecció anglesa.
El control policial ha estat més intens a Punta Balena que durant la semifinal de l'Eurocopa.

Els bars tornaven a estar plens de gom a gom, i la seguretat privada vetlava per evitar imatges de turistes aixecats de les taules cridant. "Asseieu-vos!", demanaven als clients. Un home que semblava propietari d'un dels locals, però, ha increpat el fotògraf de l'ARA Balears quan captava l'ambient, i li ha dit, cridant: "Destruïu els llocs de feina; tu que cobres 3.000 euros al mes".

Les mesures contra el coronavirus es respectaven poc o amb pinces i les distàncies entre cadires i taules, a la majoria dels locals, es difuminaven. De mascaretes n'hi havia més bé poques, i si se'n veia alguna, no estava posada.

Vuit actes per aldarulls

El balanç de la Policia Local de Calvià de la nit va ser de vuit actes per diversos aldarulls durant la final de l'Eurocopa al carrer de Punta Balena, que va quedar tancat al trànsit per les aglomeracions de la gent. En total, es van posar en marxa 19 operatius per coordinar la vigilància per tal de controlar el compliment de les mesures de seguretat sanitària durant la trobada.

El cos municipal ha destacat que durant la segona part del partit, la pròrroga i els penals no es va observar cap aldarull, tot i que, una vegada va finalitzar el partit, van haver d'intervenir "alguns intents de baralla que van aturar immediatament". A més, entorn de les 2 h de la nit, i en col·laboració amb la Guàrdia Civil, van desallotjar la platja de Magaluf per les aglomeracions, tot i que han destacat que hi havia "molta menys gent" que en dies anteriors.

Concretament, van aixecar dues actes per alteració de l'ordre, dues per danys, una per furt sense autor conegut, una altra per mantenir un establiment de menjar ràpid obert passades les 3 h de la matinada i una altra per un aldarull a l'interior d'un local entre el personal de seguretat i un client ebri que no volia sortir del local. La resta d'actes es corresponen a la venda ambulant i a la venda d'alcohol en botelles de vidre que després els clients treien al carrer.

stats