Societat 23/08/2019

Els fills de les víctimes de violència masclista rebran una ajuda mensual de 438 euros

Aquest suport es mantindrà fins als 22 anys i excepcionalment, fins als 25 si cursen estudis acadèmics o formatius

Ara Balears
1 min
Alumnes del CEIP Pintor Joan Miró dibuixant les il·lustracions de l'especial ARA Balears en el Dia universal dels drets dels infants

PalmaEls menors víctimes de la violència masclista o conjugal de les Balears rebran una ajuda mensual de la Comunitat Autònoma de 438 euros fins que compleixin 22 anys i, excepcionalment, fins als 25 si cursen estudis acadèmics o formatius. Així ho ha aprovat aquest divendres el Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d'Assumptes Socials i Esports.

Aquesta nova normativa estableix que poden rebre aquestes ajudes els menors que es trobin en alguna de les següents situacions: quan un dels seus progenitors hagi mort a conseqüència d'haver estat víctima de violència masclista o conjugal, o entre persones amb una relació anàloga a la conjugal. I, en segon lloc, quan un dels seus progenitors sofreixi un grau de discapacitat igual o superior al 33% com a conseqüència d'haver estat víctima de violència masclista.

Aquesta prestació social és complementària d'altres prestacions del sistema públic. De fet, els infants i joves orfes a conseqüència de la violència masclista perceben un ajut estatal. L’ajut autonòmic que s’ha aprovat aquest divendres preveu una quantia mensual de 438,88 euros, que suposa el 80% de l’IPREM, que actualment és de 548,60 euros.

El servei de 24 hores per a víctimes de violència masclista s'ampliarà

El servei de 24 hores d’atenció social i acompanyament a les víctimes de violència masclista disposarà de més professionals i ampliarà els serveis que ofereix. Aquest divendres el Consell de Govern ha aprovat la despesa perquè l’Institut Balear de la Dona dugui a terme una nova contractació d’aquest servei per als anys 2020 i 2021, amb un increment de pressupost d’aproximadament el 50%, de manera que es passarà dels 385.000 euros anuals actuals a 588.386. Aquest increment de pressupost permetrà sumar quatre professionals més al servei.

stats