Societat 11/06/2019

"La víctima tenia ferides als braços amb l'os a la vista, com si haguessin tallat un pernil"

Els policies que acudiren a l'escenari de l'assassinat de Cala Millor testifiquen a l'Audiència de Palma

A.s. / Ara Balears
3 min
"La víctima tenia ferides als braços amb l'os a la vista, com si haguessin tallat un pernil"

PalmaEls policies que van acudir a casa de la dona que jutgen pel presumpte assassinat del seu marit a Cala Millor i que dilluns en va culpar un dels seus dos cans han explicat aquest dimarts davant el jurat popular que hi havia dos ganivets a casa, un dels quals ensangonat. La Fiscalia demana 25 anys de presó per a l'acusada perquè considera que va tallar amb un ganivet trossos del braç del seu marit per alimentar els cans, les mossegades dels quals van acabar matant-lo. Un dels agents que entraren a la casa, l'escenari del crim, ha explicat davant l'Audiència de Palma que l'home presentava ferides als braços que deixaven a la vista "l'os totalment net" i amb el mateix aspecte que "en tallar un pernil".

Segons el mateix policia, hi havia un ganivet ple de sang en terra i un altre sobre els fogons, una afirmació amb la qual ha coincidit un altre agent. I un dels guàrdies civils que va participar en la investigació ha explicat que, més tard, el cap de criminalística li va contar que havien trobat un tercer ganivet entre els dos matalassos, al bell mig del llit, amb una fulla dentada que coincidia amb les lesions que presentava el mort.

Dos testimonis asseguren que l'acusada els volia pagar per matar el marit

Un altre policia ha declarat que durant la investigació van interrogar dos homes que asseguraven que la sospitosa els havia oferit doblers per matar el seu marit. Tots dos van contar que havien venut droga a la dona en dues ocasions diferents i als dos els havia oferit 50.000 euros per assassinar la víctima. La defensa ho atribueix a una venjança, perquè la dona havia denunciat un d'ells per robatori.

Un guàrdia civil ha contat que la policia arribà a l'escenari del crim després que l'112 rebés una cridada alertant que ja feia dies que no sabien res dels estrangers que hi vivien. Ningú no els va obrir la porta ni van respondre a les seves trucades fins que després d'una estona van trobar entreoberta la porta de darrere. Un policia ha contat que la dona els ignorà quan li demanaren que lligàs els cans. Aleshores, juntament amb un operari de contenció d'animals, van portar al ca cap a un dormitori; va ser llavors quan van veure els peus d'algú darrere d'un sofà.

"No tenia l'actitud d'una persona normal"

La dona estava desorientada i no responia les preguntes de la policia, i per això un dels agents va decidir emmanillar-la per seguretat, treure-la a l'entrada de la casa i dur-la a l'hospital. Durant aquest temps, el guàrdia civil ha contat que la dona tenia canvis d'humor, plorava i proferia insults, però no oposava resistència. "No tenia l'actitud d'una persona normal", ha resumit. Un altre dels agents l'ha descrit com "en estat de xoc".

L'operari que va contenir els cans, ambdós de raça perillosa, ha dit que es mostraven "agressius" i que va haver d'utilitzar un llaç per capturar-los. Per endur-se un dels animals, que estava tancat en un bany, van haver de fer-lo entre dues persones.

Un amic de l'acusada, que va ser qui va cridar Emergències després que ella li digués per telèfon que el ca havia matat el seu marit, ha contat al jurat que l'home ja havia estat atacat pel ca més gros dues vegades anteriorment. També va haver de ser hospitalitzat amb lesions als braços. Ha afegit que, malgrat l'ocorregut, no va voler desfer-se de l'animal, coincidint amb el relat de l'acusada.

stats