Societat 10/12/2020

Vicenç Thomàs: "No hem de donar mai per fets els drets que tenim, són difícils d’aconseguir i molt fàcils de perdre"

El Parlament ha commemorat el Dia universal dels drets humans

Ara Balears
1 min
El president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas, durant el seu discurs.

PalmaEl Parlament balear ha commemorat aquest dijous el Dia universal dels drets humans. El president de la Cambra, Vicenç Thomàs, ha remarcat que "les conseqüències de la pandèmia estan generant algunes línies de pensament i reaccions allunyades dels fonaments solidaris i de convivència que són irrenunciables" i ha recordat que "no hem de donar mai per fets els drets que tenim, ja que són difícils d'aconseguir i molt fàcils de perdre".

Amb motiu del Dia internacional dels drets humans, alguns diputats del Parlament balear han llegit, juntament amb activistes de les Illes Balears i alumnes de diferents centres educatius, els 30 articles de la Declaració Universal dels Drets Humans proclamada el 1948. El president del Parlament ha explicat, després de la lectura d'aquests articles, que la Declaració Universal dels Drets Humans és "un document que estableix l'horitzó que hem d'assolir com a persones que convivim en societat".

"Quan més malament estam és quan més valor tenen drets fonamentals com els relacionats amb els drets econòmics, socials i culturals. Però igual d'importants també són els que estan vinculats a la llibertat d'expressió, de consciència, de religió i de llibertats polítiques", ha sentenciat el president del Parlament balear, Vicenç Thomàs.

stats