Societat 10/05/2024

Desnonen 12 persones de l'antiga cimentera de Cemex, a Son Malferit

Les persones afectades són els membres de quatre famílies, que es varen instal·lar a l'immoble el 2022

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional en una operació.

PalmaLa plataforma Stop Desnonaments ha alertat aquest divendres del desnonament de 12 persones de l'antiga cimentera de Cemex, a Son Malferit, a Palma. El desnonament estava previst que tingués lloc al voltant de les 12.30 h, quan han arribat els efectius de la Policia Nacional, tot i que s'ha acabat duent a terme al voltant de les 15.30 h, moment en què els residents de l'antiga cimentera han hagut d'abandonar l'immoble. Les persones afectades són els membres de quatre famílies, entre els quals es troben quatre menors d'edat, una víctima de violència de gènere i dues persones grans. La propietat havia estat abandonada durant aproximadament 14 anys.

Segons ha recollit Europa Press, les famílies, procedents de la Península, es varen instal·lar el 2022 a la propietat abandonada, que ara es troba en mans d'una immobiliària. La plataforma ha recordat que la zona abans era un punt de reunió de toxicòmans, però que amb l'arribada de les famílies hi va haver "un canvi radical" de l'entorn. Les persones que s'hi varen instal·lar varen recondicionar el lloc i vivien en estances separades independents. Davant la situació, el propietari del solar els va permetre quedar-s'hi.

Des de l'entitat havien demanat la suspensió del desnonament fins a finals d'any i havien apel·lat a la protecció del jutge, basant-se en l'article 158 del Codi Civil, amb el propòsit que els menors acabassin el curs escolar. L'entitat també ha indicat que "el jutjat va dir verbalment als afectats que duria a terme el desnonament sense notificar-los resposta als darrers escrits". Mentrestant, apunten que continuen sense resposta per part de la immobiliària propietària de l'espai.

En aquesta línia, han acusat el Jutjat de Primera Instància número 22 de Palma de basar-se "en interpretacions excessivament formalistes i molt restrictives i antiquades a l'hora d'aplicar la moratòria per suspendre llançaments", que finalitza el 31 desembre del 2024.

Finalment, Stop Desnonaments ha subratllat que les xifres de llançaments actuals són "semblants a les de la prepandèmia". Aquesta setmana han comptabilitzat un total de set desnonaments judicials, dels quals tres han estat suspesos. Per aquests casos que no es varen arribar a dur a terme s'han mostrat satisfets i han destacat que tres famílies amb 12 fills en total i una persona amb discapacitat "es queden a casa, de moment".

stats