Carril bici
Societat 16/02/2023

Vianants Mallorca carrega contra Hila per mantenir el carril bici a la plaça d'Espanya

L'entitat lamenta que si fos un problema per a la circulació dels cotxes hi hauria "presses"

ARA Balears
1 min
Les obres de la plaça d'Espanya han començat aquest dijous.

PalmaL'associació Vianants Mallorca ha criticat que es mantingui el carril bici a la plaça d'Espanya, ara que està en obres per canviar el trespol. Segons ha apuntat l'associació, es tracta d'un traçat perillós per als vianants, ja que hi conflueixen diversos carrers, és la "porta d'entrada" des de l'estació Intermodal i hi ha la majoria d'aturades de bus de l'EMT, i tot això fa que sigui una de les places més transitades de la Ciutat.

Per aquest motiu, consideren que el carril bici no hauria de passar per sobre de la plaça, sinó per un carrer proper on no hi hagi tant de trànsit, o bé per la calçada on van els cotxes. "D'aquesta manera no es posarien en perill les persones que hi van a peu". A més, han recordat que, a banda de bicicletes, pel carril bici també hi circulen patinets.

L'entitat ha lamentat que si aquesta problemàtica afectàs els cotxes, ja s'haurien posat a l'abast els mitjans necessaris per revertir-lo. "Ho estam veient amb el condicionament de 800 places de pàrquing per cobrir les 600 places afectades per les obres del passeig Marítim". En aquest sentit, han recordat que per solucionar problemes de circulació per als cotxes "hi ha presses", però per resoldre els problemes que afecten els vianants, no. "Palma està quedant enrere, basta fer una passejada per altres ciutats europees o de la Península, algunes amb pitjor clima, on es potencia la mobilitat a peu i es respecta".

stats