Ciutat
Societat 09/02/2023

El carril bici tornarà a les Avingudes amb les obres del tramvia de Palma

La renovació de la plaça d'Espanya, que ha començat aquest dijous, suposa una inversió de 2,5 milions d'euros

ARA Balears
2 min
Les obres de la plaça d'Espanya han començat aquest dijous.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha anunciat que el carril bici, que actualment passa per la plaça d'Espanya, tornarà a les Avingudes, aprofitant les obres del tramvia de Palma. Aquest dijous s'ha iniciat la renovació de plaça d'Espanya, amb una inversió de 2,5 milions d'euros. Les obres tindran una durada d'un any i s'executaran en diverses fases, amb l'objectiu de causar el "menor perjudici possible" a comerciants i ciutadans, ha explicat el batle.

"El carril és a la plaça d'Espanya perquè l'hi va posar el PP quan el va eliminar de les Avingudes. El temps ha demostrat que ha estat un error", ha declarat Hila, que ha afegit que "aquesta obra és una mostra més que la transformació de Palma està en marxa".

Emaya serà la responsable de renovar les canalitzacions de la xarxa d'aigua bruta i aigua potable de la plaça d'Espanya. Posteriorment, serà el torn d'Infraestructures, que s'encarregarà de la renovació de tot el paviment, amb unes noves rajoles més resistents de formigó, de la reparació de la font i de la millora de les zones enjardinades.

El president d'Emaya, Ramon Perpinyà, ha informat que les obres de renovació de la xarxa, que és de l'any 1945, es faran en cinc fases segons les zones d'actuació. A més, ha indicat que, encara que es tracta d'una obra tècnicament senzilla, la durada és major per la zona en la qual està, ja que moltes actuacions s'han de fer de manera manual.

Per part seva, la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha detallat que aquest mes es podrà transitar encara amb seguretat per la plaça, però que a partir del mes que ve ja "es veurà l'obra en ple apogeu", amb els seus problemes i inconvenients associats. Pastor ha dit que està planificat que l'accés des de la plaça cap al mercat d'Olivar estigui garantit, malgrat que es puguin produir talls d'accés puntuals segons el moment de les obres.

stats