Societat 26/02/2021

Vent de l'est i sensació de fred a les Balears durant la setmana

La temperatura continuarà sent relativament alta, però la sensació tèrmica recularà

Miquel Bernis
1 min
Un molí de vent de Mallorca.

L’ambient humit continuarà el cap de setmana, el sol es combinarà amb niguls baixos i boira, que sobretot apareixeran als matins i a partir del vespre. Al migdia el termòmetre s’acostarà als 20 graus, mentre que les nits continuaran sent poc fredes. La novetat a partir de diumenge serà una entrada de vent de l’est, un llevant que dilluns i dimarts es farà notar més i provocarà una nova situació de mar molt alterada, especialment a l’est de Mallorca.

Res fa pensar que aquest pic hagi de bufar amb ratxes fortes, però serà insistent dilluns i dimarts. El vent arribarà lleugerament reescalfat al voltant de Palma, però en canvi en general provocarà que la sensació de fred augmenti. La temperatura continuarà sent relativament alta, però la sensació tèrmica recularà.

El temps de la setmana.

Cap al final de la setmana la sensació de fred podria fins i tot incrementar-se una mica més; no hi ha indicis de cap fredorada, però sí que és probable que després d’un febrer que ha tornat a ser molt suau, els primers deu dies de març la tendència a l’alça de la temperatura si més no s’estroncarà.

Com més avanci la setmana, més variable i insegur serà el temps. Dijous i divendres els niguls podrien ser força abundants, i no són gens descartables algunes ruixades irregulars i poc abundants. Sembla que durant la primera part del març el temps no estarà tan estancat com els darrers dies, i tard o d’hora podrien arribar algunes pluges. 

El consell

No canvieu de manera de vestir. El calendari avança, però el febrer ha estat enganyosament suau per ser un mes de l’hivern. El més probable és que la primera quinzena de març estigui marcada per temperatura similar o fins i tot una mica més baixa.

Que no us sorprengui

La mitjana de temperatura del febrer a l’observatori de Portopí és de 14,3 graus, això vol dir que l’ambient de les darreres quatre setmanes ha estat més propi del març o de l’abril. La mitjana climàtica del març són 13,4 graus i la de l’abril, 15,5.

stats