Societat 18/05/2022

Els veïns de Santa Catalina, en contra que la Feixina s'utilitzi per a "concerts i desfilades"

L'Ajuntament de Palma té previst usar aquesta zona per celebrar la setmana LGTBI, que tindrà lloc entre el 8 i el 25 de juny

ARA Balears
2 min
Un dels bars de Santa Catalina.

PalmaL'Associació Barri Cívic de Santa Catalina ha criticat aquest dimecres que l'Ajuntament de Palma tingui intenció d'utilitzar la Feixina per celebrar la setmana LGTBI, que tindrà lloc entre el 8 i el 25 de juny, perquè es tracta d'un barri "ja saturat de renou".

La plataforma ha assegurat en una nota de premsa que no s'està escoltant els veïns de Santa Catalina, que ja fa un temps que protesten contra "el renou, la invasió de l'espai públic per interessos privats, la brutor i la conversió d'un barri residencial en un parc temàtic".

Altres celebracions

Així mateix, ha recordat que, durant les darreres celebracions de la Diada de les Illes Balears, el barri va tenir "quatre dies de renou nit i dia", que es van "sobrepassar molt els horaris autoritzats" i que el volum de la música era "insuportable" i "innecessari".

A aquest esdeveniment, l'associació també hi ha afegit la Fira Medieval, que, encara que creuen "no és tan molesta", també va suposar dies d'ocupació del parc, "en un barri que ja pateix festa de cap a cap d'any".

Per altra banda, la plataforma apunta que, si bé és cert que aquests dies hi ha hagut operació policial a Santa Catalina, és necessari que l'Ajuntament de Palma faci un seguiment "contundent i sostingut" de l'activitat social del barri.

"No podem pus"

"Per tot això molts ens oposem que s'empri la Feixina per fer-hi celebracions, per què no podem pus", ha afegit l'associació, que ha criticat que l'equip de govern municipal "no tingui la més mínima consideració cap als veïns de la zona.

"No sabem si és negligència, incompetència, menyspreu per la gent que viu aquí o qualque altre motiu que no coneixem, però el resultat és que tenim un barri que serveix a interessos privats a costa dels que hi vivim", ha conclòs.

stats