Societat 16/05/2022

Hila, als veïns de Santa Catalina: "La Policia Local hi és, encara que no vagi amb uniforme"

Durant el divendres i el dissabte s'han aixecat 57 actes de denúncia

ARA Balears
2 min
Vista del barri de Santa Catalina

Palma"La Policia Local és a Santa Catalina, encara que no vagi amb uniforme". Aquesta ha estat la resposta que ha donat el batle de Palma, José Hila, als veïns de Santa Catalina, que s'han queixat del descontrol i els actes de vandalisme que es duen a terme durant el vespre al barri quan els agents no hi són.

En aquest sentit, el batle ha posat com a exemple d'agents sense uniforme la Patrulla Verda i ha insistit que les sancions per incomplir la normativa "s'imposen, arriben i són importants". Hila també ha volgut remarcar que enguany ha estat el primer que s'ha incorporat en el barri un reforç especial per a l'estiu i ha demanat que es "deixi treballar la policia" perquè la seva feina "donarà resultat".

Precisament, aquest dilluns la Policia Local de Palma ha informat de les actuacions que ha fet aquest cap de setmana i ha detallat l'operatiu de Santa Catalina. Així, divendres van aixecar 34 actes de denúncia, 8 per ocupació de la via pública, 11 per deteriorament de la tranquil·litat i 10 denúncies de trànsit, entre d'altres. Pel que fa al dissabte, en van aixecar 23, dues per l’ordenança de regulació d'horaris d'obertura al públic, una per ocupació de la via pública, una altra per deteriorament de la tranquil·litat i 19 denúncies de trànsit.

A Santa Catalina, el 2021 es van obrir 752 expedients (sense incloure les denúncies de trànsit) i des de començament del 2022, fins a mitjan mes passat, 99; això fa un total de 851 expedients registrats. Aquestes xifres inclouen actes a locals per part de la Patrulla Verda i altres actuacions per part de la policia uniformada, com no disposar o no facilitar la llicència, excedir-se en l’horari autoritzat, ocupar via pública sense llicència, deteriorar la tranquil·litat de l’entorn o consumir o tenir substàncies estupefaents.

stats