Medi Ambient
Societat 28/02/2024

Veïns de Marratxí omplen el ple de l'Ajuntament en contra dels megaparcs fotovoltaics

Els projectes es volen dur a terme en sòl rústic protegit per la normativa del Consistori

2 min
Diversos veïns i membres d'entitats ecologistes en la concentració d'aquest dimarts

PalmaVeïns i entitats ecologistes varen omplir el ple de l'Ajuntament de Marratxí aquest dimarts per expressar el seu rebuig cap als diversos projectes de megaparcs fotovoltaics que es volen fer al municipi, com ara a la finca de Son Sales, Son Bonet o Puntiró. De fet, aquest dilluns, la plataforma 'Renovables sí, però així no' va reclamar al Consell de Mallorca que "prioritzàs" la protecció de Son Sales i que rectificàs l'informe favorable a la tramitació del projecte, que es vol fer en sòl rústic protegit per la normativa del Consistori. "Suposa una greu situació d'indefensió del sòl rústic protegit", lamentaven. En la mateixa línia es varen expressar els assistents en la concentració d'aquest dimarts, en què varen reiterar que els projectes "no són viables".

"Tothom qui pugui ha de fer un esforç per assistir al ple municipal perquè s'hi tractarà la qüestió dels megaparcs fotovoltaics que amenacen el nostre territori", manifestava la plataforma Pulmó Verd en la convocatòria. Els assistents es varen congregar al voltant de les 19.30 h al Consistori.

Mapa que reflecteix la zona que ocuparà el parc fotovoltaic de Son Sales

Així mateix, el GOB també va celebrar l'actuació dels veïns i les entitats: "Hi són per per deixar clar que la transició energètica no són camps de plaques a sòl rústic ni als espais lliures públics", assegurava en un missatge a la xarxa X. Així mateix, en un altre missatge, l'entitat va exigir a l'Ajuntament del municipi que "ha de dir que no" al parc previst a la finca de Son Sales, un parc "dues vegades més gran que el centre comercial Festival Park" en el qual es volen instal·lar 60.000 panells solars.

stats