Societat 15/08/2019

No aconsegueixen evitar la vaga de les Kellys a les Pitiüses per als dies 24 i 25 d'agost

La patronal i les treballadores no han pogut arribar cap acord

Ara Balears
1 min
Una ‘kelly’ treballant

PalmaLes negociacions entre la patronal hotelera i les Kellys de les Pitiüses per evitar la vaga prevista per als dies 24 i 25 d'agost va finalitzar dimecres passat sense acord. La reunió es va fer al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) i, a més de la patronal, hi varen participar associacions empresarials, altres sindicats i el Govern.

Segons ha informat Efe, CGT Eivissa i Formentera es mostren sorpresos per la "incapacitat de fer propostes alternatives a la vaga o d'acceptar un principi de mínims per part de la patronal". Les reivindicacions de les Kellys se centren a fer complir la Llei de prevenció de riscos laborals i Seguretat i Salut, atès que "no es desenvolupa segons la normativa", afirmen. Això té com a resultat problemes físics o socials en els treballadors, com 'burnout' o 'mobbing', juntament amb assetjament de gènere.

Des del col·lectiu asseguren que l'únic argument que els han donat és que els Plans de Prevenció de Riscos Laborals, Seguretat i Salut es fan de manera "eficient".

Tot i això, el sindicat qüestiona l'eficiència perquè "els resultats a les Illes són negatius: les Balears estan al capdavant de les llistes en sinistralitat laboral dins l'estat espanyol per sisè any consecutiu".

"Perquè no tenen en compte la perspectiva de gènere, perquè no han volgut negociar res, per dignitat del col·lectiu: anem a la vaga", insisteixen des de CGT. L'entitat destaca que el més important és la salut de les treballadores i les seves famílies, no els hotels ni els beneficis dels empresaris.

stats