Societat 06/08/2019

Vaga indefinida de recollida de fems a Mallorca a partir del 22 d'agost

Segons CCOO, "hem de lluitar per un conveni autonòmic que iguali les condicions de tots els treballadors del sector i posar línies vermelles per millorar la situació"

M.c.
1 min
Molts contenidors estan espanyats, però no s'obliga al seu recanvi.

PalmaHi haurà vaga indefinida de recollida d'escombraries a Mallorca a partir del 22 d'agost, excepte a Palma, Calvià i Puigpunyent perquè tenen empreses municipals que s'encarreguen del servei de recollida de fems. Aquesta ha estat la decisió que ha pres aquest dimarts l'assemblea de treballadors convocada per CCOO, a què han assistit unes 170 persones, entre les quals hi havia delegats i treballadors de totes les empreses de neteja.

Segons ha informat Miguel Pardo, secretari general de la Federació de Construcció i Serveis, la vaga afectarà més de 3.000 treballadors de neteja i recollida de residus que demanen un sou digne, ja que alguns no arriben als 900 euros gràcies als suplements mensuals, i millores per a la prevenció de riscos i sanitat. Pardo ha assegurat que espera des del passat mes de maig per parlar amb la patronal, "però ells no han volgut".

"Hem de lluitar per un conveni autonòmic que iguali les condicions de tots els treballadors del sector i posar línies vermelles per millorar la situació", ha dit, i ha afegit que "és el mateix sistema que utilitzen altres comunitats i funciona". A més, ha remarcat que "hi ha camions que estan fets malbé i ningú no fa res per solucionar-ho".

stats