Societat 11/07/2018

Vaga indefinida de neteja a les Balears a partir de l'1 d'agost

La patronal es manté "inamovible" en la posició "pràcticament raquítica" d'una pujada salarial del 6% repartida en cinc anys

Efe
1 min
A la ciutat de Manacor poden repetir-s’hi imatges com aquesta del juliol del 2016, després de sis dies de vaga.

PalmaEls treballadors de la neteja de les Balears faran vaga indefinida a partir de l'1 d'agost, després que aquest dimecres no s'hagi arribat a un acord entre els sindicats i la patronal del sector, segons ha informat CCOO en un comunicat.

El sindicat ha assenyalat que, després de dues hores i mitja de reunió, no s'ha arribat a una entesa entre les dues parts, "principalment" en l'apartat de la pujada del sou.

La patronal es manté "inamovible" en la posició "pràcticament raquítica" d'una pujada salarial del 6% repartida en cinc anys, més un punt percentual condicionat. Tanmateix, els sindicats reclamen una millora no inferior al 25% en els pròxims quatre anys.

CCOO reconeix que aquesta pujada pot semblar "descabellada", però és "més que justa", ja que en els darrers quatre anys el salari només ha crescut un 0,5% el 2016 i un 0,5% el 2017.

A més, la patronal ha rebutjat la pretensió de la part social d'introduir en el conveni una sèrie de plusos que compensin les "distorsions funcionals" que es produeixen en el sector.

En concret, CCOO es refereix al fet que s'obligui els treballadors a fer llits o netejar maquinària industrial, tot i que no són funcions pròpies d'un netejador o netejadora. És cert que hi ha consens en determinades millores, però la falta d'acord en l'apartat econòmic "ha frustrat qualsevol possibilitat".

"Amb una patronal aliena a la realitat del sector i als problemes reals dels treballadors, un increment de les càrregues de treball absolutament abusiu i un augment preocupant de l'absentisme laboral, la vaga indefinida és inevitable", ha afirmat la Federació de Construcció i Serveis de CCOO.

stats