Societat 26/02/2020

Vaga indefinida d'ambulàncies en plena alerta pel coronavirus

Els sindicats CGT i FS-TES han convocat 600 treballadors de les Balears a l'aturada a partir d'aquest dilluns

Maria Fuster
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaEnmig de l'alarma causada pel coronavirus, del qual a Espanya s'han confirmat 10 casos en només 24 hores, s'ha convocat una vaga indefinida de treballadors de les ambulàncies a partir de dilluns. Els sindicats CGT i FS-TES han fet una crida a prop dels 600 treballadors que hi ha en plantilla perquè s'afegeixin a la protesta. Es queixen perquè des del 2017 tenen el conveni laboral congelat i no han aconseguit cap increment de l'IPC ni cap millora en les condicions laborals. Mentrestant, el sistema sanitari balear, davant la previsió que augmenti el nombre de casos d'afectats per coronaviurs, ja es prepara per atendre als domicilis els pacients lleus.

Segons ha explicat a l'ARA Balears el treballador i delegat sindical de la CGT José Romero, aquest dimecres no han arribat a cap acord amb la patronal ABEA en la negociació que han fet al Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB). Tot i que els membres de la patronal "en principi s'havien mostrat disposats a arribar a parlar-ne", explica, al final han dit que necessiten més temps per pensar-ho, després de més de tres anys". També lamenta que cap representant de l'IB-Salut no s'hagi presentat a la negociació.

Descontaminació de la roba

Romero critica que l'empresa per a la qual treballa, Servicios Sociosanitarios Generales (SSG) –que té 150 treballadors i està subcontractada pel Govern–, no s'encarregui de descontaminar la roba del personal, una reivindicació que fa un any que han traslladat als directius. El representant sindical de la CGT denuncia la discriminació dels treballadors de SSG amb relació a la resta de personal del sector de les ambulàncies que fa feina a l'empresa pública Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears (GSAIB), ja internalitzada. Al GSAIB, recrimina, sí que es procedeix a la descontaminació de la roba. "Ara sentim més por i incertesa. Ens sentim desemparats", assenyala.

stats