Societat 14/06/2018

Els usuaris del port d'Alcúdia sospiten que Alcudiamar els ha estat cobrant de més des de fa 14 anys

Neix una associació d'usuaris del port turístic per investigar les tarifes des de 2004 a causa dels "seriosos dubtes" sobre la seva legalitat

Carles Tudurí
2 min
Els usuaris d'amarraments es queixen de les tarifes d'Alcúdiamar.

AlcúdiaUsuaris del port turístic i esportiu d'Alcúdia, principalment usuaris d'amarraments, han creat una associació per tal d'investigar les tarifes aplicades per Alcudiamar des de 2004 perquè consideren que hi ha "seriosos dubtes" sobre la seva legalitat.

"La principal finalitat de l’associació", expliquen en una nota de premsa, "és el manteniment dels drets dels usuaris del port turístic i esportiu d’Alcúdia, com també l’anàlisi de les tarifes que paguen des de l’any 2004 els usuaris, ja que hi ha seriosos dubtes sobre les quantitats cobrades per part d’Alcúdiamar durant els darrers anys".

"La motivació que ha duit a la creació de l’associació ha estat l’alarma generada entre els usuaris del port que, després d’anys de tenir una relació amb el port d’Alcúdia, ara veuen que poden perdre drets pel projecte d’ampliació del port turístic i esportiu a través de la concessionària Alcúdiamar", afegeixen des de la nova associació.

Una de les primeres mesures de l'entitat serà demanar a l’Autoritat Portuària de les Illes Balears que efectuï una auditoria independent sobre els comptes d’Alcudiamar i les tarifes cobrades a usuaris d'amarraments i concessionaris de locals durant els darrers catorze anys.

Com a president de l’associació ha estat elegit Toni Vera Cifre, mentre que el misser Toni Bennàssar en durà la defensa jurídica.

El mateix Bennàssar ha explicat a l'ARA Balears que, tot i que s'han començat a investigar les tarifes dels darrers 15 anys, s'investigaran també els comptes des de 1993, data en la qual consten publicades per darrer cop les tarifes oficials del port d'Alcúdia per part de l'Autoritat Portuària. Si es confirmen les sospites dels usuaris, s'emprendran accions legals contra l'empresa adjudicatària.

stats