La recepció de les obres d'urbanització de Son Ferragut permetrà la construcció de 500 habitatges

Amb l’aprovació de l’acord també es podrà obrir el parc Salvador Hedilla

L'àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge ha enllestit els treballs per recepcionar les obres d'urbanització de Son Ferragut, al barri de Son Oliva, a Palma. La urbanització té una superfície de 110.000 metres quadrats, que permetrà la construcció de 500 habitatges nous, a més de disposar de solars amb usos esportius, educatius i socials.

Amb l'aprovació de l'acord es podrà obrir el parc Salvador  Hedilla  i tots els vials, a més de començar a edificar a les parcel·les, que ja tenen la pertinent dotació de serveis.

El regidor de Model de Ciutat,  José   Hila , ha destacat aquest dimarts que "és una recepció important per un doble motiu: per una banda, perquè s'obriran els carrers i el parc i, per una altra, perquè permetrà construir nous habitatges".

El solar té una superfície de 110.000 metres quadrats, 31.000 dels quals es poden destinar a nous habitatges, amb una edificabilitat de 78.000 metres cúbics. La previsió és que es puguin edificar 500 habitatges, amb una zona per a unifamiliars i una altra per a plurifamiliars.

Hila  ha informat que "els plurifamiliars hauran de tenir, com a màxim, planta baixa i quatre pisos. La capacitat total serà de 1.646 persones. A més, les plantes baixes es podran destinar a locals comercials". La resta del solar (79.000 metres quadrats) es dividirà en diferents parcel·les amb diferents equipaments: un d'educatiu, un d'esportiu i un altre de social.

D'altra banda, pel que fa a la zona verda, el regidor ha explicat que "el manteniment l'haurà de fer l'entitat de conservació que es constitueixi fins que s'edifiqui el 50% del previst".

El projecte d'urbanització es va aprovar el 2002 i durant tots aquests anys, el promotor i, per tant, els interlocutors amb l'Ajuntament han canviat dos cops: de Son Dameto  Ibercor  a Sa Nostra i de Sa Nostra al  Sareb .

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF