Societat 24/09/2020

UOB fa una crida a la vaga i lamenta ser l'únic sindicat de les Balears que critica la "improvisació" del Govern

Consideren que la Conselleria ha fet una "mala gestió" de l'inici del curs escolar

Catalina Riera
2 min
Membres del sindicat UOB.

PalmaEl sindicat Unió Obrera Balear (UOB) ha criticat aquest dijous que és l'únic sindicat de les Balears que en la vaga convocada per a dimarts dia 29 de setembre criticarà al Govern "la improvisació" que ha fet en l'inici de curs. "Dia 11 d'agost vàrem prendre la decisió de convocar la vaga i la vàrem traslladar als altres sindicats, però ens varen dir que no volien mobilitzar-se", ha lamentat el portaveu del sindicat UOB, Josep Palou, durant una roda de premsa feta aquest dematí a la Conselleria d'Educació. "És incoherent que el sindicat de treballadors intersindical STEI, UGT i Comissions Obreres hagin fet vagues a altres comunitats autònomes on casualment governa el Partit Popular i aquí no", ha dit Palou, que considera que "hi han de donar resposta".

Critica també que, de moment, la Conselleria d'Educació ha fet una "mala gestió" de la situació i del començament "precipitat" del curs. A Menorca, per exemple, "només hi ha 21 mestres més", ha criticat Palou. També considera que "falta transparència en les ràtios" i critica que el conseller d'Educació, Martí March, "s'hagi atrevit a dir-nos que ens abstinguem de tenir vida social".

Aquests són només alguns dels motius pels quals el personal docent està "indignat" amb les mesures preses per la Conselleria d'Educació. Per això considera "imprescindible" que dimarts que ve, dia 29 de setembre, els docents se sumin a la vaga per traslladar a March que el sector "fins aquí ha arribat".

STEI exigeix grups reduïts de menys de 20 alumnes

El sindicat STEI ha denunciat aquest dijous que els grups bombolla amb ràtios de 20 alumnes són "massa grossos" i una font de contagis de covid-19, i insisteix a abaixar el nombre a 10 o 12 estudiants per aula, segons recull Efe. Així mateix, considera que és imprescindible que es facin "polítiques efectives" per evitar contagis, ja que "posen en perill la salut de tota la comunitat educativa". L'STEI reclama que "l'educació sigui un tema d'estat" i que sigui la "màxima prioritat del Govern, no només de la "conselleria dirigida per March".

stats