Societat 04/02/2020

United Tribuns: ultranacionalisme serbi i crim organitzat amb vincles neonazis

Segons 'El Temps', la germandat que tenia la seu estatal a Palma és una amenaça nacional per als serveis secrets alemanys

Ara Balears
2 min
Local dels United Tribuns.

PalmaEls United Tribuns, la germandat d'estètica motera que va desmantellar la Policia Nacional el mes passat, és una organització ultranacionalista sèrbia dirigida pels germans Armin i Nermin Culum des de Bòsnia i Hercegovina, segons explica El Temps en aquest reportatge. El setmanari detalla que l'organització internacional, que tenia la seu estatal a l'Arenal de Palma, ha tingut enfrontaments violents a diversos llocs d'europa amb els Hell's Angels i, amb els Black Jackets, i és una de les tres organitzacions considerades amenaça nacional per als serveis secrets alemanys.

El gener la policia va arrestar 16 persones vinculades amb els United Tribuns pels delictes d'organització criminal, tràfic de drogues, lesions, blanqueig i també per delictes contra el patrimoni, i per a sis dels dirigents es va dictar presó provisional sense fiança. Segons la Policia Nacional, la banda havia assumit el control del tràfic de drogues en diferents locals d'oci nocturn, festes clandestines i prostíbuls de Mallorca. El Temps explica que el 2010 a cinc membres dels Tribuns ja els havien jutjat a Constança (Alemanya) per proxenitisme, assalt i tràfic de persones.

La banda, segons el setmanari, l'hauria fundada a Alemanya Armin Culum, més conegut com Boki, el 2004. Allà hauria fet negoci com a proxeneta i hauria teixit vincles amb els moters russos d'extrema dreta coneguts com els Llops de la Nit, però va haver de tornar a Bòsnia per la pressió policial. El Temps, a més, detalla els vincles dels United Tribuns de Mallorca i d'Espanya amb el partit neonazi Democracia Nacional.

Quan els Tribuns es varen instal·lar a Mallorca, fa devers dos anys, varen començar una operació per donar-se a conèixer als mitjans, alguns dels quals varen publicar que no era un grup conflictiu. Fins i tot es varen exhibir en un combat d'arts marcials que va aplegar Tribuns de diversos països i en què va lluitar el dirigent del grup a l'Estat, Stefan Milojevik. Aquí podeu llegir la crònica d'aquell combat.

stats