Societat 24/04/2021

Unisep es manifesta amb vehicles i plàtans inflables per reclamar el mateix complement salarial que els canaris

Uns 300 cotxes i motos s'han sumat a la protesta, segons la plataforma per la igualtat dels serveis públics de les Balears

ARA Balears
1 min
Imatge de la mobilització, circulant pel Passeig Marítim.

PalmaLa plataforma per la igualtat dels serveis públics (Unisep) s'ha mobilitzat avui a Palma per reclamar que s'equipari el complement d'insularitat dels funcionaris de les Illes Balears al de les Canàries. Hi han participat uns 300 cotxes, segons els organitzadors.

La concentració ha començat al pàrquing de l'Autoritat Portuària, devora del Varadero, i els manifestants han adornat els cotxes amb globus de colors i plàtans inflables al sostre. "El plàtan representa que volem el mateix reconeixement de la insularitat que les Canàries", ha dit un dels portaveus de l'entitat, Víctor Villatoro, que també és el representant del sindicat educatiu ANPE. "No pot ser que la indemnització a les Balears, en el cas dels docents, sigui de 92 euros a Mallorca i de 112 a la resta d'illes, mentre que a les Canàries és de 538", ha afegit.

Cal recordar que, aquest dimecres, Unisep es va presentar en roda de premsa com a plataforma, que aglutina set sindicats: Simebal, la Unió Sindical i Tècnics Sanitaris (USAE), el Sindicat d'Infermeria de les Balears (Satse), la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), el sindicat educatiu ANPE, el sindicat de policies nacionals Jupol i el de guàrdies civils, Jucil.

"Aquesta manifestació motoritzada té com a objectiu defensar els drets dels 1,2 milions de famílies de les Balears per tenir una igualtat i qualitat en els serveis públics, com també reivindicar davant els governs balear i espanyol que s'incentivi els seus professionals", ha exposat el president de Simebal, Miguel Lázaro.

El recorregut que han seguit ha passat pel passeig Marítim, les Avingudes, el carrer Ramón y Cajal i l'avinguda de l'Argentina. Des dels cotxes se sentia la cançó Resistiré i clams com "Equiparació" i "Francina, escolta, els funcionaris estan en lluita".

stats