Societat 21/04/2020

La UNED reprèn el curs des de casa després del període no lectiu de Pasqua

Els exàmens es faran en línia i es potencien els cursos d'extensió

Ara Balears
2 min
Una jove treballant amb l'ordinador des de casa / GETTY

PalmaEl Centre Associat de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) reprèn aquesta setmana el curs en línia, després del període no lectiu de Pasqua. Els professors de Mallorca, Menorca i Eivissa impartiran les sessions des dels seus domicilis, tant en directe, per videoconferència, com enregistrades, com han fet d'ençà que es va iniciar l'estat d'alarma.

Llevat de la modalitat presencial, la UNED continua la seva tasca docent i administrativa gairebé amb total normalitat. El centre ha informat que els exàmens es faran també en línia, mai abans del pròxim 8 de juny, per la qual cosa la UNED està habilitant el corresponent suport telemàtic.

Es mantenen també els cursos d'extensió, oberts al públic en general, en directe o en diferit, i s'ha arribat als 1.000 matriculats des que va començar el confinament. L'oferta d'aquesta darrera etapa del curs acadèmic inclou temes com l'antic Egipte, la psicologia per a l'aprenentatge, les teràpies de tercera generació, el treball en equip, el ciberdelicte, la ceràmica clàssica, la lectura i l'escriptura escolar i els beneficis de les emocions positives.

A més, i atès que s'ha perllongat el confinament, el centre ha reobert la matrícula dels ja impartits el 2019-2020 per posar-los a disposició de la gent, que ha de passar tantes hores a casa. Gràcies a aquests cursos, la UNED ha contactat amb la Conselleria de Salut i ha donat 3.000 euros per a la compra de material sanitari.

La directora del centre a les Illes, Judit Vega, ha duit a terme una primera col·laboració amb la UIB. Es tracta de l'enregistrament d'un vídeo tutorial en el qual la directora explica com fer una videoconferència de suport a la docència universitària, dialogant amb Antonio Fernández-Coca, vicerector de Campus Digital de la UIB i editor del vídeo.

stats