Societat 09/03/2022

La UIB destina 2,5 milions a la investigació de la litiasi renal

Aquesta donació permetrà adquirir nou material científic i crear dos contractes predoctorals, entre altres coses

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaEls investigadors del Laboratori d'Investigació en Litiasi Renal de la Universitat de les Illes Balears (UIB) han fet una donació de 2,5 milions d'euros per adquirir nou material científic, crear dos contractes predoctorals i organitzar jornades científiques.

Aquests doblers provenen del pagament per avançat dels drets d'explotació d'una patent adquirits per l'empresa farmacèutica suïssa Vifor Pharma i serviran, entre altres coses, per comprar un microscopi electrònic de taula amb detector de raigs X. Segons ha explicat la UIB en una nota de premsa, aquesta eina agilitza els estudis sobre la composició i la morfologia dels càlculs renals amb finalitat diagnòstica. Actualment, aquests estudis només es fan a les Balears i a París.

Per altra banda, permetrà la creació de dos contractes predoctorals de quatre anys de durada i farà possible el cofinançament de nous llocs de feina per al personal tècnic. A més a més, també es posarà en marxa un premi anual a la millor investigació en Ciències de la Salut, una iniciativa que es durà a terme juntament amb la Reial Acadèmia de Medicina de Balears.

stats