La UIB i la catedral de Mallorca creen la càtedra Seu de Mallorca

Aquest conveni de col·laboració pretén impulsar la investigació en patrimoni, art i cultura de la Seu i de Mallorca

La Universitat de les Illes Balears i la catedral de Mallorca han anunciat aquest dimarts la creació conjunta de la càtedra Seu de Mallorca. Això suposa un conveni de col·laboració entre ambdues institucions que té com a objectiu impulsar la investigació en patrimoni, art i cultura de la Seu i de Mallorca, per una banda, i la promoció d'activitats universitàries, com ara seminaris, cursos o congressos, per una altra.

Segons ha informat el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, es preveu que la primera reunió es faci d'aquí a un mes, moment en què es decidirà la direcció de la càtedra. A més, es farà una proposta de planificació de les accions que es posaran en marxa en el termini d'un any.

Huguet ha afirmat que aquesta mesura suposa un intercanvi bidireccional: "Hi haurà una part de formació i recerca vinculada als interessos de la Seu, però també impulsarà que part de la cultura i l'art entrin dins la Seu". En aquest sentit, la catedral es compromet a aportar anualment, com a col·laboradora exclusiva, 30.000 euros per a "la realització de les activitats programades".

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF