Societat 23/04/2019

Els sindicats reclamaran aquest 1 de maig un canvi de model productiu a les Illes

CCOO, UGT i STEI Intersindical han presentat els actes previstos per celebrar el Dia dels treballadors

Carles Tudurí
1 min
Els sindicats reclamaran aquest 1 de maig un canvi de model productiu a les Illes

PalmaLes entitats CCOO, UGT i STEI Intersindical han presentat aquest dimarts els actes per celebrar el pròxim 1 de maig, que se centraran a reclamar un canvi en el model productiu de les Illes per tal d'anar "cap a un model sostenible integrat amb el medi ambient".

Els tres sindicats han fet una crida a la mobilització dels treballadors per omplir els carrers i convertir aquest dia en una jornada de reivindicació social i defensa dels drets de la classe treballadora. L'objectiu és "lluitar contra la precarietat i les desigualtats instal·lades en la nostra societat, a favor de l'ocupació de qualitat, per dir al Govern que surti elegit a les urnes que s'abordi amb urgència l'agenda social", destaquen.

Segons els representants d'aquests sindicats, els beneficis del creixement econòmic només els estan aprofitant uns pocs, ja que "les rendes del treball no creixen al mateix ritme que els beneficis empresarials". Per tant, reclamen un canvi que tingui en compte la majoria social del país.

En un decàleg que han presentat els partits polítics, destaca l'exigència d'un impuls a una política incentivadora de la inversió en investigació i desenvolupament, una millora de la formació i la capacitació professional, una política energètica més eficient i la mobilització del potencial de les zones rurals.

stats