Societat 08/08/2020

UGT denuncia que la congelació del sou dels funcionaris és una "retallada"

Insisteix que les Balears són l'única comunitat autònoma que aplica aquesta mesura

Ara Balears
1 min
Treballadors funcionaris.

PalmaEl sindicat Unió General de Treballadors (Fesp-UGT) ha denunciat aquest dissabte que la congelació del salari dels 34.000 funcionaris de les Balears "no és una congelació, sinó una retallada". En aquest sentit, apunta que el Govern "ha confiscat el 2% de l'increment" pactat en l'àmbit estatal per al 2020 i que les Balears "són l'única comunitat autònoma que fa retallades salarials", segons Efe.

Així mateix, UGT estima que la retallada total puja a uns 40 milions d'euros i adverteix que amb aquesta mesura l'Executiu intenta "enfrontar els funcionaris amb la societat". A més, insisteix que el Govern pagarà part del personal de reforç destinat al covid-19 "amb aquestes retallades".

Cal recordar que aquest divendres el Govern va justificar la congelació del sou dels 34.000 funcionaris de la Comunitat Autònoma argumentant que servirà per mantenir-ne els drets laborals i continuar augmentant les plantilles. També va assegurar que els salaris es mantindran congelats fins que el PIB torni a ser el del 2019 i les condicions pressupostàries de l'Executiu siguin les d'abans de la pandèmia.

stats