UGT exigeix que els sindicats estiguin representats a les comissions del nou curs escolar

Considera que l'òrgan "és de dubtosa seguretat jurídica"

UGT Ensenyament està en contra de la composició de les comissions que s'encarreguen de planificar el nou curs escolar 2020-2021 i exigeix que hi hagi un representant de cada sindicat. Així ho ha manifestat en un comunicat aquest dissabte, per mitjà del qual mostra preocupació per les funcions de la Mesa Sectorial d'Educació i la possibilitat que quedin diluïdes. En aquest òrgan, asseguren, és "on s'ha de negociar qualsevol tema que afecti les qüestions sociolaborals dels docents".

El sindicat s'ha queixat després de conèixer aquest dissabte la composició de la Comissió General de Planificació del curs vinent, en la qual han participat tots els sectors que formen part de la comunitat educativa pública, privada i concertada. Sobre aquesta comissió, UGT assenyala que "és de dubtosa seguretat jurídica", atès que "no hi ha cap normativa que avali les seves funcions".

Les Balears, a la coa de la despesa en educació per habitant

Segons l'organització, la Conselleria d'Educació ha explicat que seran comissions "de tipus organitzatiu, per començar el curs nou", i que "una vegada estiguem a la fase 3, els docents podran ser requerits pels equips directius". Sobre això, UGT es mostra dubtós: "Entenem que es poden fer tasques de tipus organitzatiu, però no feines que puguin afectar la salut dels treballadors".

A banda d'això, el sindicat d'ensenyament ha aprofitat per demanar un augment de les plantilles docents i un "esforç pressupostari pel que suposarà posar en marxa el curs 2020-2021 en condicions de poder garantir l'equitat i la igualtat d'oportunitats de l'alumnat". Per això, insisteix en la "necessitat d'una planificació exhaustiva per tal de delimitar quina quantitat de professors es necessiten més per al proper curs a fi de fer efectiva la necessària davallada de ràtios".

A més, UGT reclama que es garanteixi la feina dels docents amb seguretat i criteris sanitaris, i que es continuï amb el teletreball durant aquest curs escolar. Tot i això, considera que aquest pla "pot posar en risc els professors i equips directius si no hi ha sistemes de protecció individual" i recorden que calen "mesures de conciliació, com fan altres països, on un dels progenitors pot quedar a casa".

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF