Societat 28/10/2019

Tino Davia (UGT) afirma que Educació vol passar "la patata calenta del fitxatge als directors i al claustre"

El sindicat denuncia que s'ha subvertit el sentit del sistema, pensat per prevenir els abusos

Maria Fuster
2 min
El professorat pot fitxar utilitzant el seu mòbil

PalmaLa secció UGT d'Ensenyament afirma que la Conselleria d'Educació vol passar "la patata calenta del fitxatge als directors i al claustre", segons el portaveu, Tino Davia. El sindicalista afirma que s'ha subvertit el sentit del sistema, creat, segons comenten, per prevenir els abusos de la patronal contra els treballadors, i que ara s'utilitza "per controlar-los".

ARA Balears ja va avançar el malestar que generava aquest sistema als docents i ha informat de les reiterades peticions per eliminar el fitxatge. En aquest sentit, també UGT ha advertit que "demà, que es reuneix la Mesa Sectorial per tractar el tema, demanaran la suspensió immediata de l’aplicació del sistema de fitxatge", segons assegura Davia.

El nou document remès als sindicats per a la mesa de demà, segons el sindicalista, "no fa més que confirmar la petició anterior, atesa la manca de seguretat jurídica i la nul·la regulació normativa de la matèria". UGT manté que fins i tot podria ser constitutiva de nul·litat de ple dret, amb la qual cosa els nostres Serveis Jurídics continuaran amb la seva impugnació.

Si finalment són els directors i els claustres els que han de decidir com es durà a terme el sistema, significaria, d'acord amb el que planteja UGT, que "cada centre podrà tenir un sistema de fitxatge distint, no preestablert en cap normativa prèvia i al qual els funcionaris docents i no docents hauran de quedar sotmesos". Això "generarà una greu situació d’inseguretat jurídica i desigualtat entre els treballadors, que en funció del centre adscrit es veuran subjectes a un sistema de registre horari distint".

UGT–Ensenyament denuncia també que la manca de regulació normativa genera una intolerable situació d'inseguretat jurídica suportada tant per funcionaris docents com pel PAS (Personal Auxiliar de Serveis) de la CAIB, especialment ATES, netejadores, fisioterapeutes, ordenances i auxiliars administratius dels centres docents.

Alhora considera que la Conselleria està desviant l’atenció sobre el tema del control horari, "quan encara espera una mesa anunciada ara fa un any pel conseller per parlar d’un segon acord marc que inclogui millores en ràtios, jornada lectiva i carrera docent que des d’UGT exigim".

stats