Societat 07/06/2023

UGT demana al futur Govern "respecte" als acords i diàleg per continuar millorant els serveis públics

També exigirà la finalització de la internalització dels serveis informatius d'IB3, entre altres processos

ARA Balears
2 min
El barri del Consolat de Mar, El més gentrificat de Palma

PalmaUGT Serveis Públics ha demanat al PP que "respecti" en les administracions del nou Govern tots els acords sobre els drets del personal públic signats durant la legislatura anterior amb els sindicats que els representen. En un comunicat recollit per Europa Press, el sindicat ha reclamat als futurs executius que continuïn amb "la cultura del diàleg i la negociació" per continuar millorant les condicions sociolaborals de les plantilles, reforçant i estabilitzant els serveis públics. En aquest sentit, ha explicat que també exigirà la finalització de la internalització dels serveis informatius d'IB3, i ha assenyalat que en la pròxima legislatura s'ha de prioritzar continuar el desenvolupament dels processos d'estabilització que estan en marxa, els terminis dels quals acaben a final del 2024, així com desbloquejar i millorar els acords de carrera professional, especialment a l'IB-Salut.

D'aquesta manera, en l'àmbit autonòmic, ha reiterat que vetllaran pel compliment i el desenvolupament dels acords signats en l'educació pública i concertada, en la sanitat pública, com ara en els serveis generals de la Comunitat Autònoma i en el seu sector instrumental.

D'altra banda, el sindicat ha destacat que una altra de les prioritats ha de ser la identificació dels llocs de difícil cobertura i la negociació d'incentius que permetin cobrir adequadament les plantilles. Per aquest motiu, ha titllat de "fonamental" l'actualització de la indemnització per residència, igualant-la al plus de residència que es cobra en altres llocs. En aquesta línia, ha exposat que una vegada s'aconsegueixin els objectius, s'han d'establir mesures de fidelització del personal per estabilitzar les plantilles, els serveis i ampliar les transferències a la Comunitat Autònoma, especialment les de justícia.

A més, des d'UGT han insistit en la necessitat d'evitar que "el populisme d'extrema dreta impregni l'acció de govern i fomenti l'odi i la crispació en les administracions públiques". "No ens quedarem quiets si s'apliquen polítiques que impliquin retrocessos en drets i llibertats democràtiques o retallades en els serveis públics i en l'estat del benestar", han expressat.

stats