Societat 06/06/2023

Enginyers demanen al nou Govern "responsabilitat" per tirar endavant "infraestructures per a la ciutadania"

La institució ha destacat que actualment la llista de projectes pendents de millora és nombrosa, i que aquestes reformes són necessàries per al bon funcionament de les activitats residencials i turístiques

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaEl Col·legi d'Enginyers de Camins i Ports (Ciccp) ha demanat al nou Govern "responsabilitat" per tirar endavant "totes aquelles infraestructures que beneficiïn la ciutadania". Així ho ha exposat aquest dimarts el Ciccp en un comunicat recollit per Europa Press en què ha manifestat que ofereix col·laboració "total" a les noves administracions per al desenvolupament, reforma i finalització de diverses obres a les Illes. La degana de la Demarcació de les Balears, Sara Lobato, ha destacat que actualment a l'Arxipèlag la llista d'infraestructures pendents de millora" és nombrosa, i que aquestes reformes són necessàries per al bon funcionament de les activitats residencials i turístiques i amb capacitat de millora i adaptació al medi ambient", com ara el condicionament o la construcció de noves depuradores.

En aquest sentit, ha assenyalat, en el cas de Mallorca, "la necessitat de començar ja les obres per finalitzar el tram del segon cinturó de carretera que connecta amb el centre comercial FAN, ja que és un tram en què s'han registrat diversos accidents de trànsit mortals".

També ha destacat l'enllaç entre l'autopista Inca-Palma, a l'altura del polígon de Son Castelló, amb la via de cintura, de manera que es pugui millorar la circulació per aquesta carretera, especialment els dies laborables. D'altra banda, ha insistit que "s'agilitzin al màxim" els tràmits per millorar el torrent de ses Planes, que discorre per Sant Llorenç des Cardassar.

En el cas d'Eivissa, ha remarcat la necessitat "de resoldre la saturació en els accessos a Sant Antoni de Portmany", modificant, si fos necessari, l'actual pla director sectorial de carreteres, que permetria introduir les reformes vials necessàries i la inclusió de models de transport col·lectius que donin un servei més integral a l'illa. Així mateix, Lobato ha apuntat "la necessitat urgent d'abordar l'optimització de la xarxa secundària de carreteres per millorar el flux de la xarxa primària i complementària d'Eivissa". La degana també ha expressat la importància de dur a terme les obres de la nova depuradora d'Eivissa, "sobretot en aquests moments a punt que comenci la temporada alta".

Pel que fa a Menorca, ha explicat que s'han de finalitzar totes aquelles obres relacionades amb els accessos i sortides a la carretera que uneix Maó i Ciutadella.

stats