Societat 20/12/2023

CCOO i UGT tanquen les oficines d'igualtat després de quedar sense ajudes

Els sindicats deixaran de rebre els 400.000 euros destinats a implementar plans d'igualtat en les empreses

ARA Balears
1 min
El sector serveis és un dels motors principals de l'economia balear

PalmaL'acord entre el PP i Vox per aprovar els pressuposts deixa sense subvencions les patronals i els sindicats, que no podran implementar plans d'igualtat a les empreses. Segons han avançat mitjans locals, són 400.000 euros la quantitat que deixaran de rebre els sindicats. Concretament, CAEB, 150.000; PIMEM, 50.000; UGT, 100.000, i CCOO, 100.000, que corresponen al desenvolupament del Pla d'igualtat de tracte i d'oportunitats per raó de gènere en el marc de les relacions laborals i a la salut laboral de les Illes Balears 2022-2025 (PIAL) de l'Executiu.

Amb aquestes subvencions, tant UGT com CCOO havien organitzat oficines amb dos tècnics que assessoraven les empreses en qüestions d'igualtat, fet que la llei obliga a establir a empreses de més de 50 treballadors. D'aquesta manera, sense l'ajuda, aquestes oficines deixaran d'estar en funcionament, tot i que els sindicats asseguren que intentaran continuar donant el servei, tot i que la introducció d'aquests plans d'igualtat "es retardarà" o "s'aparcarà indefinidament".

Cal recordar que l'eliminació de les ajudes a patronals i sindicats dels pressuposts del Govern per al 2024 era una de les condicions de Vox per donar-los suport, i que el PP va acabar cedint.

stats