Pressupostos
Política 18/12/2023

Sindicats i patronals critiquen el Govern per cedir a les exigències de Vox i eliminar les subvencions

CCOO i UGT condemnen els intents de l'extrema dreta de "criminalitzar l'acció que exerceixen els sindicats de classe"

2 min
Imatge de la primera Mesa de Diàleg Social de la legislatura de Marga Prohens.

PalmaCCOO, UGT i CAEB han criticat aquest dilluns l'eliminació de les ajudes a patronals i sindicals dels pressupostos del Govern per al 2024, després que el PP i Vox hagin arribat a un acord per tirar-los endavant. CCOO i UGT han fet públic un comunicat conjunt en què lamenten que Prohens "hagi cedit al xantatge de Vox". Ambdós sindicats han manifestat que "suprimir aquesta subvenció per part de Vox respon a l'intent de criminalitzar, per part de la ultradreta, l'acció que exerceixen els sindicats de classe".

"UGT i CCOO no entenen que el Govern, en mans del Partit Popular, pretengui aprofundir en la via del diàleg social i al mateix temps fer el joc a l'extrema dreta", continua el comunicat, on els sindicats també asseguren que "el to moderat i conciliador que la presidenta Prohens ha mantingut fins avui s'ha truncat en haver-se convertit en còmplice de les malsanes intencions de Vox en contra dels treballadors de les Illes i dels seus representants elegits democràticament a les eleccions sindicals".

Segons UGT i CCOO, "no és tant el valor econòmic de la subvenció" com "d'evitar la construcció d'un marc ideològic que frega el franquisme, en contra dels sindicats de classe". "Únicament es persegueix desprestigiar-nos i desactivar-nos davant de la societat", han afegit. D'aquesta manera, ambdós sindicats han assegurat que, "tal com s'estan desenvolupant els esdeveniments", aquest acord "posa en dubte la viabilitat del diàleg social autonòmic".

Ajudes per frenar la caiguda de la productivitat

Per la seva banda, la patronal CAEB també ha criticat l'eliminació de les ajudes a patronals i sindicats dels pressupostos del Govern de 2024. L'entitat ha assenyalat en un comunicat que les ajudes públiques del Govern es destinen al finançament de projectes específics per millorar la productivitat de les empreses i els treballadors. La patronal ha recordat que la productivitat empresarial cau a les Balears "des de final del segle passat" i ha remarcat que és "una de les assignatures pendents de l'economia balear per continuar creixent i generant ocupació i de més qualitat". Malgrat tot, CAEB també ha remarcat que "respecta" la decisió que adopti el Parlament i que continuarà "treballant en benefici de les empreses de les Balears amb independència política i econòmica".

stats