Correus
Societat 30/10/2023

UGT alerta que Algaida fa més d'una setmana que està sense servei postal

El municipi acumula milers de cartes i notificacions des del passat 23 d'octubre

ARA Balears
1 min
L'oficina de Correus a Algaida

PalmaLa secció sindical d'UGT a Correus ha denunciat públicament que Algaida fa més d'una setmana que no té servei postal i ha recordat que la Llei postal 43/10 estableix que la ciutadania té dret a un mínim d'un servei diari, tant d'entrega com de recollida postal. Segons el sindicat, "la situació és molt greu a totes les carteries i oficines de les Balears, però el cas d'Algaida significa la situació més extrema de totes", ja que indiquen que des del passat 23 d'octubre no disposen de servei postal.

"Des de l'any passat, i per una mal entesa centralització de serveis, Algaida ja no té carteria pròpia, ja els seus integrants van ser traslladats a la Unitat de Repartiment de Llucmajor. D'aquesta manera, els carters estan obligats a anar i tornar des de la seva nova unitat de repartiment, a més de deu quilòmetres de la seva zona de repartiment", explica UGT, que indica que únicament el trasllat ja suposa "una pèrdua de temps, a més d'un risc en transitar per una carretera saturada i perillosa".

A això s'hi suma, diuen, que el repartiment postal d'Algaida, amb els llogarets de Pina i Randa, va perdre un lloc de treball i actualment té dos carters. A més, ara un d'ells està de vacances i no ha estat rellevat, mentre que l'altre ha aconseguit plaça fixa en la recent consolidació d'ocupació i ha estat traslladat a un centre de Palma, de manera que la seva plaça no s'ha cobert. Per tot això, el municipi no disposa de carters des del passat 23 d'octubre i actualment té acumulats milers de cartes, notificacions i paqueteria, algun d'ells amb un retard d'un mes.

stats