Mobilitat
Societat 12/12/2023

Uber ja permet reservar un cotxe en menys de 30 minuts

El Parlament de les Balears debat aquest dimarts la proposició de llei del PSIB per mantenir el precontracte dels VTC, però a hores d'ara l'aplicació de la principal companyia que opera a les Illes ho incompleix

2 min
De Passeig Marítim a Plaça d'Espanya amb Úber costa 50 euros.

PalmaDeu minuts és el temps que l'aplicació d'Uber fa esperar perquè un dels seus conductors et passi a cercar a Mallorca. Aquest termini, però, incompleix la normativa illenca, que obliga a fer un contracte amb un mínim de 30 minuts d'antelació. Precisament, aquesta serà una de les qüestions que centraran el debat al Parlament de les Illes aquest dimarts entorn de la proposició de llei del PSIB per regular el sector del taxi i dels VTC (Vehicles de Transport amb Conductor) i que pretén blindar aquesta norma dels 30 minuts.

Si bé la proposta dels socialistes ha sorgit arran de la possible eliminació d'aquesta reserva prèvia, tal com adverteix la patronal del taxi, aquesta norma ja s'està incomplint. Mentre que tot d'una que va aterrar a Mallorca Uber complia amb l'exigència del contracte previ, en aquests moments és possible reservar un cotxe de qualsevol categoria –furgoneta, automòbil o, fins i tot, un taxi– en menys de deu minuts. Per exemple, si el volem reservar a les 20.28 h, el podem tenir a les 20.37 h.

Imatge de l'aplicació d'Uber.

De fet, el Govern ja sap que està passant, segons el president de l'Agrupació Empresarial d'Autotaxis i Autoturismes de Balears-CAEB, Antoni Bauzá, qui va assegurar aquest dilluns en una roda de premsa que la norma "no es respecta" i que "el Govern sap que no es compleix". En aquesta línia, Bauzá va afirmar que un gabinet d'investigadors privats "ha constatat que els 30 minuts previs de contractació d'Uber no es compleixen".

El president d'una de les patronals del taxi va explicar que ho han denunciat al servei d'inspecció de transports i que no han obtingut resposta. Per això, quan es van assabentar de la possibilitat que el Govern eliminàs aquesta mesura es van posar "nerviosos". "No ens ha agradat l'actitud del Govern", va lamentar.

stats