Tribunals
Societat 09/05/2024

El TSJIB ordena repetir el judici de Pau Rigo i anul·la la sentència absolutòria

La defensa de Rigo no recorrerà contra la decisió del Tribunal per afrontar la repetició del judici "com més aviat millor"

ARA Balears
2 min
Pau Rigo en una de les sessions del judici

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha ordenat repetir el judici de Pau Rigo per l'homicidi del lladre que va entrar a casa seva a Porreres i ha anunciat l'anul·lació de la sentència absolutòria. Segons han detallat a través d'un comunicat, han declarat nul·la la sentència absolutòria per la infracció de les normes essencials causants d'indefensió, en relació amb el veredicte i les majories necessàries per a la seva obtenció en el procediment. La defensa de Rigo ha anunciat, a més, que no recorrerà contra la decisió del Tribunal per afrontar la repetició del judici "com més aviat millor".

Tot i això, l'advocat ha manifestat el seu desacord amb el raonament de la sentència. La defensa de Rigo s'ha expressat així encara que el mateix TSJIB assenyala que aquesta no és ferma i que cal interposar un recurs de cassació amb el Tribunal Suprem. "Afrontam el judici des de la casella de sortida amb la confiança que finalment s'imposarà el sentit comú i el nou jurat absoldrà Rigo", ha dit.

La decisió de repetir el judici arriba després del recurs presentat pel Ministeri Fiscal i ara s'haurà de fer de nou i des de zero el judici, amb un jurat popular i un jutge diferent. El Tribunal fa referència a la doctrina del Tribunal Constitucional (TC) referent a la nul·litat d'una sentència absolutòria dictada en seu de Jurat i anul·lada pel Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) per falta de motivació del veredicte.

Amb tot, els magistrats estimen la pretensió anul·latòria de la Fiscalia, per la qual cosa no entren a resoldre l'apel·lació de la resta de defenses. Cal recordar que dimarts 7 de maig el Tribunal va fer una vista en la qual la Fiscalia i la representació processal de dos dels encausats van sol·licitar la nul·litat de la sentència i, per tant, la repetició del judici. En canvi, la defensa del propietari de l'habitatge va reclamar que no havia d'admetre's a tràmit el recurs d'apel·lació i confirmar la sentència absolutòria. Tot i l'anunci, cal destacar que la decisió no és ferma i que la defensa de Rigo tindrà ara l'oportunitat de presentar el recurs que estimi oportú.

stats