Llengua
Política Cort 20/05/2024

MÉS per Palma demana la retirada del nou pla de zonificació escolar

Presentarà una moció al ple per crear un pla antisegregació que "impulsi la igualtat d'oportunitats"

2 min
Les regidores de MÉS per Palma Kika Coll i Neus Truyol.

PalmaMÉS per Palma presentarà una moció al proper ple de Cort per demanar la retirada del nou pla de zonificació a Palma i la creació d'un pla antisegregació que "impulsi la igualtat d'oportunitats". A més, insta el Govern a eliminar el decret de lliure elecció de llengua "per tal de garantir el dret dels alumnes de conèixer i de tenir competències" en les dues llengües oficials de les Illes Balears. 

La regidora del partit ecosobiranista Kika Coll acusa el PP de "regar amb doblers públics l'escola privada" i de crear "guetos i ciutadans de primera i de segona" a Palma amb la nova zonificació. "Només serveix per fomentar reductes elitistes mentre crea guetos socials als barris més desafavorits. Tot això ens allunya de l’educació en valors tan importants com la diversitat, el respecte a la diferència o l’ajuda a qui més ho necessita. La deriva extrema de la dreta cap a posicions tan intolerants no hauria d’afectar els infants i joves de Palma", ha assegurat Coll, qui retreu al batle Jaime Martínez no haver-se reunit ni escoltat el Consell Escolar de Palma, representant de la comunitat educativa. 

En la mateixa línia, Coll ha denunciat que la reducció de districtes escolars "allunya els centres educatius del seu entorn i contribueix a desfer el teixit social dels barris i pobles de Palma". L'objectiu és que "tothom tingui l'escola a un màxim de 15 minuts de ca seva". 

Segregació i elitisme

Per a la regidora, "la segregació i elitisme" del PP a l'educació "limitaran les oportunitats de progrés social dels que provenen d'entorns desafavorits". La nova zonificació "concentrarà recursos i oportunitats en mans d'uns pocs privilegiats, reforçarà les bretxes socioeconòmiques i perpetuarà el cicle de pobresa i el desavantatge per a les generacions futures". 

Quant al decret d'elecció de llengua, "legalitza la persecució del català a l'ensenyament, una obsessió fora mesura" del PP i Vox. "Ens trobam davant un atac a la igualtat d'oportunitats, que hauria de ser el principal rector de qualsevol govern democràtic, però que el PP destrueix només per conservar la cadira i el poder", ha dit la regidora.

stats