Societat 28/06/2022

El TSJIB dona la raó al Consell per preservar les Fontanelles i desestima el recurs de la promotora

La sentència afirma que el Pecma està completament documentat i justificat i no envaeix el marc legislatiu de la lliure competència

2 min
Les Fontanelles

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha desestimat completament el recurs que va interposar la promotora Unibail Rodamco Palma SLU contra l'aprovació del Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca (Pecma) del Consell de Mallorca, que preserva i elimina l'ús comercial de les Fontanelles.

En la sentència de 61 pàgines, el TSJIB desestima íntegrament la demanda de l'entitat mercantil, i avala que l’acord d’aprovació definitiva del Pecma s’ajusta a dret i desplega correctament la previsió de la legislació en matèria d’ordenació territorial. La promotora de les Fontanelles al·legava defectes de la tramitació i una invasió de les competències de l'Ajuntament de Palma per part del Pecma.

Davant d'això, la sentència afirma que el pla està completament documentat i justificat sobre la base de l’interès general i considera correcta la divisió del territori en nivell o zones en funció de les aptituds territorials, ambientals, demogràfiques i de disponibilitat d’infraestructures. A més, afirma que el Pecma és ordenació territorial i no envaeix el marc legislatiu de la lliure competència ni de la legislació de comerç més enllà de les atribucions que les mateixes lleis atorguen a la naturalesa dels plans directors sectorials d’equipaments comercials.

Després de rebre la sentència, la consellera Maria Antònia Garcías ha assegurat que estan "satisfets" que el Tribunal hagi avalat la feina que s'ha fet des del Departament de Territori i que "hagi considerat que es pot establir el Pla d'Equipaments Comercials pensant en tot Mallorca". "Aquesta és una nova sentència favorable que dona suport a l'estratègia territorial del Consell, ha dit.

Cal recordar que anteriorment el TSJIB ja havia dictat una altra sentència en què desestimava íntegrament les pretensions d’anul·lació del Pecma instada per la patronal de grans superfícies (ANGED), una sentència que a hores d’ara es troba recorreguda davant el Tribunal Suprem.

stats