Política 21/06/2022

MÉS celebra que el Suprem confirmi la declaració de les Fontanelles com a zona humida

"Aquesta sentència ratifica que vam prendre la decisió correcta", ha declarat el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir

ARA Balears
2 min
Una imatge d'arxiu de les Fontanelles.

PalmaMÉS per Mallorca i MÉS - Estimam Palma han celebrat aquest dimarts que la sentència del Tribunal Suprem a favor del reial decret de febrer del 2019 per mitjà del qual el Govern va aprovar el Pla hidrològic de la demarcació hidrogràfica de les Balears que confirma la delimitació de les Fontanelles com a zona humida potencial. Davant la resolució, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Turyol, han recordat la mobilització social de la plataforma Salvem les Fontanelles i han criticat la judicialització de la política.

Així, Mir s'ha mostrat satisfet davant el reconeixement de l'alt tribunal de la "tasca de planificació feta amb el Pla hidrològic". "Aquesta sentència ratifica que vam prendre la decisió correcta declarant les Fontanelles zona humida potencial, que va en la línia de polítiques de conservació impulsades des del 2015 per les administracions en què governam", ha defensat Mir.

"Tornam a guanyar, la justícia torna a donar-nos la raó. Actuam per preservar el medi ambient i l'interès general", ha afirmat per la seva banda Neus Truyol. La regidora de Palma també ha mantingut que MÉS sempre ha mirat "per l'interès general, planificant un urbanisme que garanteixi els equilibris necessaris entre les activitats econòmiques".

PGOU de Palma

En aquest sentit, Truyol ha recordat que el nou Pla general declara la zona humida sistema general de sòl rústic, "una qualificació proteccionista amb els valors ambientals de l'entorn", i multiplica per dos l'àmbit de protecció per preservar la zona humida, ja que reconeix 153.015 metres quadrats com a espai lliure en sòl rústic.

A més, el Pla general preveu la creació d'una zona de transició per allunyar la pressió humana de la zona humida. "Introduïm zones verdes noves, renaturalitzant l'espai ja urbanitzat avui dia, i cream un corredor ecològic que connecti l'aiguamoll amb la mar", ha afegit. En darrer lloc, Truyol ha agraït "la mobilització social de la plataforma Salvem les Fontanelles, que va lluitar per impedir la construcció d'un centre comercial a la darrera zona humida de Palma".

stats