Tribunals
Societat 24/02/2023

El TSJIB confirma la condemna d'Aurora Jhardi per revocar sense justificació llicències del Grup Cursach

L'exregidora preveu recórrer la resolució al Tribunal Suprem

ARA Balears
2 min
Aurora Jhardi, aquest matí, arribant a l'Audiència.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha confirmat la condemna de l'exregidora de Funció Pública i Govern Interior de l'Ajuntament de Palma, Aurora Jhardi, per haver revocat "sense justificació" les llicències per a publicitat dinàmica als locals del Grup Cursach. Concretament, la Sala Civil i Penal ha desestimat el recurs presentat per la regidora i avala la sentència dictada per l'Audiència Provincial l'abril del 2022, que la condemnà a nou anys d'inhabilitació per delicte de prevaricació administrativa. Ara, l'exregidora preveu recórrer contra la resolució al Tribunal Suprem.

Cal recordar que la sentència de l'Audiència Provincial va concloure que l'exregidora va firmar el decret de les llicències el març del 2017 "sabent que no tenia justificació legal per fer-ho i que perjudicava determinats locals de Cursach". Per això, considera que la revocació de la llicència es va fer "sense respecte al procediment administratiu". Concretament, la llicència va ser presentada per l'Associació d'Empresaris de Sales de Festa i Discoteques, que era la concessionària de la llicència sectorial i que funcionava com a intermediària.

Amb l'objectiu de revocar la llicència, Jhardi va remetre un correu electrònic a tres funcionaris de l'àrea, perquè dos d'ells redactassin al seu nom un escrit que havia de ser entregat a l'Associació. A més, el jutge entén que l'exregidora va donar ordres verbals perquè tampoc es tramitassin les llicències individuals que se sol·licitassin posteriorment. En el judici l'exregidora defensà haver decretat la revocació de les llicències de publicitat dinàmica del Grup Cursach "per reiterats incompliments durant la temporada turística". En aquest sentit, va reconèixer que va enviar el correu electrònic als funcionaris amb aquesta finalitat.

El TSJIB creu que l'exregidora no ha justificat suficientment aquestes raons, que les seves decisions varen eludir "el procediment previst per complet" i es varen situar en el terreny de l'arbitrarietat. En conclusió, l'actuació de Jhardi "encaixa netament en l'esfera de l'arbitrarietat pròpia de la prevaricació", pels magistrats. La sentència del Tribunal Superior de les Illes també imposa a la regidora les costes processals.

stats