Societat 07/04/2022

Aurora Jhardi, inhabilitada nou anys per retirar les llicències de 'tiqueters' de Cursach

L'Audiència de Palma considera culpable l'exregidora de Palma d'un delicte de prevaricació administrativa

2 min
Aurora Jhardi, aquest matí, arribant a l'Audiència.

PalmaL'Audiència de Palma ha condemnat l'exregidora de Funció Pública i Govern Interior –entre 2015 i 2019– de l'Ajuntament de Palma Aurora Jhardi a nou anys d'inhabilitació en considerar-la culpable d'un delicte de prevaricació administrativa. El jutjat ha considerat provat que l'exedil de Palma va retirar "sense justificació" les llicències de publicitat dinàmica –per mitjà dels coneguts com a tiqueters– a locals d'oci de Palma, concretament del Grup Cursach.

Segons la sentència, a la qual ha tingut accés l'ARA Balears, Jhardi va signar un decret el març del 2017 "sabent que li mancava justificació legal i que perjudicava determinats locals regentats pel grup". A conseqüència d'això, el Consistori va revocar la llicència presentada per l'Associació d'Empresaris de Sales de Festes, Discoteques i Similars, que funcionava com a intermediària. Per això, l'Audiència considera que no es va respectar "el procediment administratiu".

La resolució també recull que Jhardi va remetre un correu electrònic a tres funcionaris de l'àrea per revocar la llicència i que redactassin en nom d'ella un escrit que s'entregaria a l'Associació. El jutge també entén que l'exedil va donar ordres verbals perquè tampoc es tramitassin les llicències individuals que se sol·licitassin posteriorment.

Els fets han arribat a judici arran d'una querella presentada per l'entitat Night Life Ocio S. L., que pertany al Grup Cursach. Ara, Jhardi ha quedat inhabilitada per a l'ocupació o càrrec públic i per al dret del sufragi passiu, tot i que pot recórrer contra la sentència.

Hila defensa l'actuació de Jhardi

Davant això, el batle de Palma, José Hila, ha declarat que espera que "amb els recursos que presenti Aurora Jhardi pugui eliminar-se aquesta sentència en primera instància perquè els 'tiqueters' eren un problema greu a la platja de Palma". Hila, preguntat pels mitjans en una roda de premsa municipal, ha defensat que "Aurora va intentar solucionar-ho", però ara "un jutge considera que no ho va fer correctament".

Cal recordar que, en el seu torn de declaració, Jhardi va assegurar que havia revocat els permisos del Grup Cursach, concretament "per incompliments reiterats durant la temporada turística". L'exmembre de Cort va mantenir que en el correu que va enviar a dos funcionaris de l'Ajuntament de Palma "es donava la instrucció de revocar les llicències del grup i informar-ne l'Associació Balear d'Oci Nocturn, que era la intermediària de la sol·licitud".

"Motius obvis"

En aquest sentit, va argumentar que la decisió partia de "motius obvis que ja s'havien tractat en altres ocasions, sobre la quantitat d'incompliments reiterats que s'havien succeït" quant a aquest tipus de publicitat per part de l'empresa. Així mateix, va afirmar que mai hi va haver cap discussió amb els seus companys sobre aquesta qüestió, tot i que alguns van indicar que van firmar aquest document per acatar ordres.

"El nostre departament era enorme i hi ha moltes urgències, desconec per què s'afirma això, mai hi va haver una discussió per aquest assumpte en concret", va dir l'exedil. Segons Jhardi, la seva àrea tenia "raons d'oportunitat i legalitat per revocar aquestes llicències de publicitat dinàmica", motiu pel qual es va aplicar el decret.

stats