Societat 24/03/2022

Jhardi defensa que va retirar les llicències de 'tiqueters' de Cursach per "reiterats incompliments"

La Fiscalia acusa l'exregidora de Palma de prevaricació i demana deu anys d'inhabilitació com a càrrec públic

ARA Balears
3 min
Aurora Jhardi, aquest matí, arribant a l'Audiència.

PalmaL'exregidora de Funció Pública i Govern Interior –entre 2015 i 2019– de l'Ajuntament de Palma Aurora Jhardi ha declarat aquest dijous a l'Audiència de Palma per un presumpte delicte de prevaricació en la retirada de la llicència de publicitat dinàmica –per mitjà dels coneguts com a tiqueters– a locals d'oci de Palma. Segons ha informat Europa Press, Jhardi ha defensat que va revocar aquests permisos del Grup Cursach, concretament "per incompliments reiterats durant la temporada turística".

Per aquests fets, la Fiscalia demana deu anys d'inhabilitació com a càrrec públic per a l'exedil i l'acusa d'haver revocat de manera arbitrària, sense garanties i sense respectar el procediment administratiu, una autorització concedida prèviament al Grup Cursach. Així, la Secció Segona de l'Audiència ha acollit aquest matí el judici contra Jhardi, arran d'una querella presentada per l'entitat Night Life Ocio S. L., que pertany al Grup Cursach.

Durant la seva declaració, l'exmembre de Cort ha mantingut que en el correu que va enviar a dos funcionaris de l'Ajuntament de Palma "es donava la instrucció de revocar les llicències del grup i informar d'això l'Associació Balear d'Oci Nocturn, que era la intermediària de la sol·licitud". En aquest sentit, ha mantingut que aquesta decisió partia de "motius obvis que ja s'havien tractat en altres ocasions, sobre la quantitat d'incompliments reiterats que s'havien succeït" quant a aquest tipus de publicitat per part de l'empresa.

Així mateix, ha assegurat que mai es va produir cap discussió amb els seus companys sobre aquesta qüestió, tot i que alguns asseguren que van firmar aquest document per acatar ordres. "El nostre departament era enorme i hi ha moltes urgències, desconec perquè s'afirma això, mai hi va haver una discussió per aquest assumpte en concret", ha assenyalat l'exedil. Segons Jhardi, la seva àrea tenia "raons d'oportunitat i legalitat per revocar aquestes llicències de publicitat dinàmica", motiu pel qual es va aplicar el decret.

Un treballador va advertir Jhardi

En canvi, l'aleshores cap de departament de Govern Interior de l'Ajuntament ha manifestat en el seu torn d'intervenció que van aconsellar l'exregidora "que no podia" fer aquesta gestió, perquè es tractava d'una ordenança de llicències tassades "que no permet girs". És a dir, si un local compleix amb els requisits, l'obligació és concedir-les.

"No estava d'acord amb aquest decret, li ho vaig dir en diverses ocasions, però hi havia molts nervis en aquell moment amb la detenció de Cursach i les ordres eren ordres, s'havien de complir", ha afegit. Amb tot, el treballador ha considerat que "es va incomplir el procés administratiu" i ha assegurat que "en tot l'Ajuntament s'estaven fent moltes coses per combatre el Grup Cursach".

"Amb l'objecte de perjudicar-los"

Per la seva banda, la representant de l'empresa Night Life Ocio, Sonia Cursach, ha indicat que aquesta revocació de les llicències de publicitat dinàmica es van traduir en "perjudicis econòmics", atès que estaven "en desavantatge" respecte d'altres locals i sales de festes per no poder-se promocionar. A més, ha assegurat que l'Ajuntament no els va traslladar "cap motivació o fonament" que defengués aquesta decisió. "Vàrem demanar informació, però no van contestar a les nostres sol·licituds", ha reiterat.

Per tot això, la Fiscalia demana deu anys d'inhabilitació per a Aurora Jhardi. Segons l'escrit d'acusació, l'aleshores edil va decretar el març de 2017 la revocació de la llicència de publicitat dinàmica –els coneguts popularment com a tiqueters–de locals d'oci del Grup Cursach, "amb l'exclusiu objecte de perjudicar-los". Segons el relat del Ministeri públic, l'exedil va remetre un correu electrònic a dos funcionaris de l'Ajuntament perquè redactassin un escrit per retirar els permisos "per motius obvis".

stats