Societat 28/05/2021

El Tribunal del Jurat declara culpable l'assassí confés del crim masclista de la Colònia de Sant Jordi

Els fets van ocórrer el setembre de 2019

2 min
Seu del TSJIB a Palma.

PalmaEl Tribunal del Jurat va declarar dijous culpable l'assassí confés del crim masclista de la Colònia de Sant Jordi, segons va avançar Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears. Els fets van ocórrer a finals d'estiu de 2019 al domicili que compartien l'acusat i la víctima. Segons la Fiscalia, l'home va anar a la cuina va agafar un ganivet i va apunyalar per sorpresa la dona a diverses parts del cos, sense que pogués defensar-se. El processat ja va reconèixer els fets a la seva declaració judicial i és a presó des d'aleshores. Ara, el ministeri demana 16 anys de presó per l'assassinat i una indemnització de 100.000 euros pels dos fills de la víctima, mentre que l'advocacia de la Comunitat Autònoma sol·licita fins a 25 anys de presó per un agreujant de parentiu i un altre de violència de gènere.

L'acusat va tornar a reconèixer els fets aquest dilluns quan va declarar a l'Audiència. "Se me'n va anar el cap", va admetre l'home, que va assegurar que li sabia greu per la família. "Si la vaig matar, és que em vaig tornar boig", va indicar l'individu durant la seva declaració. Tot i això, va negar que mantingués cap relació sentimental amb la víctima, fet que manté l'advocacia de la comunitat autònoma, que va introduir en l'acusació una agreujant de parentiu. En canvi, la Fiscalia no creu que hi hagués una relació de parella entre els dos. Segons la versió d'ell, tan sols compartien habitatge i es coneixien d'una associació de cura de colònies de moixos de la zona.

Ara bé, tant els veïns com els agents que van ser testimonis van donar suport a la tesi que mantenien una relació sentimental. Un dels guàrdies civils que va declarar dimarts va explicar que l'home va explicar-los que havia discutit amb la seva parella, que l'havia colpejat a la boca i que no recordava res més.

A més, l'agent que va custodiar el detingut durant el matí ha explicat que va intuir que rere el crim hi havia un motiu de "gelosia" perquè l'acusat li va dir que "ella havia anat amb un amic de festa a passar la nit". No obstant això, quan li van demanar si tenia una relació, el detingut no donava una resposta clara: "Ni em deia que sí ni em deia que no", va manifestar el guàrdia civil.

Per altra banda, una veïnada va explicar que la víctima li havia explicat que l'home era la seva "mitja taronja". La testimoni va respondre a les preguntes assistida per una intèrpret, atès que és alemanya, motiu pel qual va puntualitzar que el concepte de "mitja taronja" (Lebensgefährte) connota una relació sentimental.

stats