Societat 24/05/2021

L'assassí confés del crim masclista de la Colònia de Sant Jordi: "Se me'n va anar el cap"

Aquest dilluns ha començat el judici per la mort d'una dona alemanya de 59 anys el 2019, per la qual la Fiscalia demana 16 anys a l'acusat

ARA Balears
4 min
Un home mata la seva parella a la Colònia de Sant Jordi

PalmaL'home acusat de matar una dona alemanya de 59 anys el 22 de setembre de 2019 a la Colònia de Sant Jordi ha reconegut aquest dilluns els fets davant el tribunal del jurat a l'Audiència de Palma, segons ha informat Europa Press. "Se me'n va anar el cap", ha admès l'home, que ha assegurat que li sabia greu per la família. "Si la vaig matar, és que em vaig tornar boig", ha indicat l'individu durant la seva declaració.

Els fets van ocórrer a finals d'estiu de 2019 al domicili que compartien l'acusat i la víctima. Segons la Fiscalia, l'home va anar a la cuina, va agafar un ganivet i per sorpresa, sense que pogués defensar-se, va apunyalar la dona a diverses parts del cos. El processat ja va reconèixer els fets a la seva declaració judicial i és a presó des d'aleshores. Ara, la Fiscalia demana 16 anys de presó per l'assassinat i una indemnització de 100.000 euros pels dos fills de la víctima.

Durant la seva declaració, l'home ha negat que mantingués cap relació sentimental amb la víctima, fet que manté l'advocacia de la comunitat autònoma, que ha introduït en l'acusació una agreujant de parentiu. En canvi, la Fiscalia no creu que hi hagués una relació de parella entre els dos. Segons la versió d'ell, tan sols compartien habitatge i es coneixien d'una associació de cura de colònies de moixos de la zona.

Només convivien

Quan va cometre el crim, ha explicat, només feia unes setmanes que convivien. La dona havia sabut que l'home vivia al carrer i li va oferir allotjament. En aquest sentit, l'home ha assenyalat que no dormien a la mateixa habitació, sinó que ella li havia cedit el dormitori del seu marit –atès que ella era vídua– i que dormia al sofà. Ell ha negat que tinguessin una vida en comú i ha assegurat que no sabia si la dona tenia parella: "Entrava i sortia moltes de vegades", ha respost.

El processat ha afirmat que el dia del crim van mantenir discussions des del matí: "Em cridava, jo no entenia per què em muntava aquells problemes", ha afegit. La dona va arribar cap a les sis del matí a la casa i l'home havia estat bevent. "Vaig prendre quatre o cinc copes i vaig acabar boig", ha dit l'acusat, que ha defensat que no és "un alcohòlic" ni "un drogoaddicte". Moments després van discutir a la terrassa. "Va començar a cridar-me, sense motiu, a demanar-me coses rares, ni l'entenia. En aquell moment se me'n va anar l'olla", ha indicat.

Va ser aleshores quan l'home va anar a cercar un ganivet, fet que no recorda amb precisió. "No sé ni d'on el vaig agafar, ni com", ha dit. Després d'això, la va apunyalar. "Estava dreta, davant meu, la vaig punxar per aquí, no ho record", ha continuat assenyalant-se el cos. Després de l'agressió, segons el que ha explicat, va tancar la porta i va seure perquè sabia que havia d'arribar la Policia, però no va cridar els serveis d'emergències.

L'home ha reconegut que "sabia el que havia fet" i que els veïns cridaven a la porta, però que "parlaven alemany" i no els entenia. No obstant això, l'acusat ha desmentit que negàs davant la Policia haver matat a la dona i ha assegurat que des del primer moment ho va confessar als agents. "Em van demanar 'què has fet?' i li vaig dir al policia 'miri a la terrassa, ho he fet, he matat aquella senyora'", ha relatat.

"Mitja taronja"

Aquest dilluns també ha comparegut com a testimoni dels fets una veïnada de la víctima. La seva declaració ha estat important per esclarir la relació que hi havia entre el presumpte assassí i la víctima. Segons la dona, la seva veïnada havia dit l'home era la seva "mitja taronja". La testimoni ha respost a les preguntes assistida per una intèrpret, atès que és alemanya, motiu pel qual ha puntualitzat que el concepte de "mitja taronja" ('Lebensgefährte') connota una relació sentimental.

Així mateix, la testimoni ha recordat que el matí del crim es va despertar en sentir uns crits poc després de les 6 del matí, que ha identificat amb els d'una dona que demanava ajuda, tant en alemany com en espanyol. Davant això, va despertar el seu marit i van davallar les escales per colpejar la persiana de la casa i demanar que estava passant. Van sentir que la víctima demanava que cridessin a la policia i que l'acusat va obrir la porta i li va dir "puta".

A banda d'això, una altra veïna que ha declarat també aquest dilluns ha assenyalat que va sentir els crits i que "estava clar que no era una baralla normal". Aleshores va telefonar a emergències, però "van tardar molt" i "els crits cada vegada eren pitjors", fins que "de cop, no n'hi va haver més". Aquest mateix testimoni ha apuntat que havia sentit que la víctima mortal "estava amb algú" en una relació sentimental.

No va reconèixer els fets

Juntament amb les veïnes, ha declarat una guàrdia civil que va acudir al domicili el dia dels fets. A la seva arribada van escoltar "crits i gemecs" de l'home i van trobar "una dona asseguda a terra" que semblava que no respirava, la qual van intentar reanimar sense èxit. Rere una porta van trobar el ganivet ensangonat.

Ara bé, l'agent ha assegurat que l'acusat no va confessar ser l'autor dels fets, cosa que desmenteix la declaració del processat, tot i que li va semblar que parlava "sent conscient que alguna cosa dolenta havia ocorregut i que se sentia culpable". Un altre detall que ha donat la guàrdia civil és que l'home "feia molta d'olor d'alcohol".

stats