Societat 25/05/2021

L'assassí confés d'una dona a la Colònia de Sant Jordi el 2019 va dir que havia colpejat la seva parella

Si bé dilluns l'home va negar que tinguessin una relació amorosa, els guàrdies civils i els veïns que van ser testimonis ho desmenteixen

ARA Balears
2 min
Seu del TSJIB a Palma.

PalmaEl judici pel crim masclista d'una dona alemanya de 59 anys el setembre de 2019 a la Colònia de Sant Jordi ha continuat aquest dimarts a l'Audiència de Palma amb les declaracions dels guàrdies civils que van acudir al lloc dels fets. Un dels agents ha explicat que l'assassí confés va explicar-los que havia discutit amb la seva parella, que l'havia colpejat a la boca i que no recordava res més, segons ha informat Europa Press. Tot i això, l'home va negar aquest dilluns que mantingués cap relació sentimental amb la dona.

Els fets van ocórrer a finals d'estiu de 2019 al domicili que compartien l'acusat i la víctima. Segons la Fiscalia, l'home va anar a la cuina, va agafar un ganivet i per sorpresa, va apunyalar la dona a diverses parts del cos, sense que pogués defensar-se. El processat ja va reconèixer els fets a la seva declaració judicial i és a presó des d'aleshores. Ara, el ministeri demana 16 anys de presó per l'assassinat i una indemnització de 100.000 euros pels dos fills de la víctima, mentre que l'advocacia de la Comunitat Autònoma sol·licita fins a 25 anys de presó per un agreujant de parentiu i un altre de violència de gènere.

Els guàrdies civils que han comparegut aquest dimarts com a testimonis han declarat que diversos veïns van assenyalar que l'autor del crim i la víctima eren parella. A més, l'agent que va custodiar el detingut durant el matí ha explicat que va intuir que rere el crim hi havia un motiu de "gelosia" perquè l'acusat li va dir que "ella havia anat amb un amic de festa a passar la nit". No obstant això, quan li van demanar si tenia una relació, el detingut no donava una resposta clara: "Ni em deia que sí ni em deia que no", ha manifestat el guàrdia civil.

A banda d'això, ha recordat que quan van arribar els cossos policials, l'home estava molt afectat, "plorant", i que es lamentava amb expressions com ara "em sap molt de greu" i "què he fet". L'agent ha apuntat que "va estar amb el cap acotat tot el temps, com si no fos conscient del que havia fet" i que feia olor d'alcohol. A la seva arribada, els agents van trobar a la porta de la terrassa el cos de la dona amb taques de sang a la boca i el tòrax, a qui van intentar reanimar sense èxit.

stats