Societat 19/02/2019

Tres policies lesionats de manera lleu durant el desnonament amb violència d'un matrimoni

Durant l'operació, una activista que intentava evitar-ho va resultar ferida a causa de les càrregues policials

Ara Balears
2 min
Imatge dels veïns i els activistes fora de l'habitatge del carrer Onofre de Palma.

PalmaLa Prefectura Superior de la Policia Nacional ha indicat aquest dimarts que tres agents varen sofrir lesions quan prop de mig centenar de persones varen utilitzar la força per impedir que una dotació policial complís un requeriment judicial per al desnonament d'un matrimoni del seu habitatge al carrer d'Onofre de Palma. Durant l'operació, una activista que intentava evitar-ho va resultar ferida per les càrregues policials i va ser traslladada a un centre hospitalari.

"Com a resultat de l'incident, tres policies varen resultar lesionats de manera lleu i els congregats arribaren a destrossar un equip de transmissions", ha afegit la Prefectura Superior en una nota en la qual dona la seva versió dels fets.

Segons la Policia Nacional, en principi el matrimoni havia d'abandonar l'habitatge voluntàriament després de vèncer la pròrroga acordada el passat 10 de gener. Per això la dotació policial estava integrada per tres agents per donar suport i seguretat a la comissió judicial.

La Policia Nacional ha explicat que en el lloc es va congregar un grup de persones convocades per una plataforma antidesnonaments que va informar que pretenia paralitzar l'acció judicial. "El representant de la plataforma es va entrevistar amb la comissió judicial per demanar que no es dugués a terme, i aquesta l'informà que es faria, com ja estava previst", ha explicat la Prefectura Superior.

Segons la versió policial, la plataforma va incitar els congregats a impedir el desnonament i l'atmosfera va anar esdevenint hostil amb el pas del temps. Per aquest motiu, varen enviar dues unitats de suport amb un total de vuit agents.

La comissió judicial i els tres agents varen trobar la porta tancada i una barricada a l'interior, per la qual cosa, d'acord a la Policia Nacional, varen emprar "els mitjans idonis per entrar i dur a terme el desnonament".

En aquest moment, prop de mig centenar de persones que estaven concentrades al carrer varen intentar de manera organitzada "accedir a l'edifici fent ús de la força", segons ha indicat la Policia Nacional.

D'acord amb el relat oficial, els agents es varen veure sobrepassats, varen rebre empentes i cops al cap i fins i tot algun dels congregats va arribar a mossegar un dels policies a la mà. "La policia es va veure obligada a impedir l'entrada a l'immoble duent a terme una acció policial per aconseguir que els congregats retrocedissin i restablir un perímetre de seguretat", han assenyalat.

stats