Societat 27/02/2021

Tres detinguts per explotació sexual a Palma

Obligaven una jove a fer feina 23 hores cada dia i havia de pagar un 50% de cada servei

ARA BALEARS
1 min
La Policia Nacional a la plaça major de Palma.

La Policia Nacional ha detingut tres persones per prostituir una jove a la qual obligaven a fer feina 23 hores diàries en un pis del centre de Palma. No tenia dret a descansar cap dia i havia de pagar el 50% de cada servei als seus explotadors, segons recull l'agència Efe.

Arran de l'operació Island, agents de la Policia Nacional varen arrestar dijous dos homes, de 36 i 32 anys, i una dona de 25, tots ells com a presumptes autors d'un delicte de tràfic d'éssers humans per a explotació sexual.

Segons explica la policia, el mes de novembre la víctima va denunciar la seva situació. Vivia a Colòmbia i un dels detinguts li oferí viatjar a Palma per exercir la prostitució. El viatge li costava 2.000 euros, doblers que li envià un dels detinguts. La víctima va acceptar a causa de la greu situació econòmica que vivia al seu país.

Una vegada a Palma, es va veure obligada a treballar sense descans per tornar aquests diners. El pis on es prostituïa era conegut a les xarxes socials i entre les pàgines de contactes de transsexuals. "Les condicions en les quals s'havia de prostituir eren inhumanes", explica la policia. Passats uns mesos, la víctima va decidir partir cap a Santa Cruz de Tenerife. Va deixar un deute pendent de 800 euros i, per això, els membres de la banda li enviaven missatges intimidatoris.

stats