Tribunals
Societat 31/01/2023

Judici contra activitstes antidesnonaments: sis dels vuit citats es neguen a declarar

Els processats s'enfronten a un delicte contra l'autoritat per intentar aturar el desnonament d'una mare amb tres fills menors d'edat a Palma

ARA Balears
2 min
Els manifestants, amb una pancarta.

PalmaSis dels vuit activistes antidesnonaments citats aquest dimarts als jutjats de Palma com a investigats per l'atemptat contra l'autoritat s'han acollit al seu dret a no declarar, mentre que un altre ha respost a l'interrogatori defensant el seu dret a la protesta social, segons ha informat Europa Press. El vuitè és un jove que va ser detingut el dia del desnonament, però no ha arribat a declarar –encara que ha acudit al jutjat– per un problema administratiu amb la citació.

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma havia convocat aquest dimarts a vuit persones imputades per uns incidents durant una protesta el passat 2 de novembre, en què intentaven aturar el desnonament d'una mare amb tres fills menors d'edat. Alhora, a les portes dels jutjats, una trentena de persones, convocades per Stop Desnonaments Mallorca i Sindicat d'Habitatge de Palma, s'han concentrat aquest dimarts davant els Jutjats per la imputació de vuit activistes per una protesta antidesnonaments.

Cap dels vuit imputats és membre de la família afectada pel desnonament, sinó que es tracta de veïns i activistes que havien anat a donar suport. El Sindicat d'Habitatge ha desplegat una pancarta denunciant la "repressió" de l'Estat a la lluita antidesnonaments i s'han corejat lemes com "no s'entén, gent sense casa i cases sense gent".

"Repressió policial"

A més, han censurat la "forta repressió policial en contra dels manifestants i la família desnonada", un episodi que asseguren que és "un exemple" de casos de violència en desnonaments. "Dos companys van haver d'anar al metge per lesions i la dona desnonada va haver de ser atesa per un atac d'ansietat", ha conclòs un membre del sindicat.

Un dels portaveus de Stop Desnonaments ha reclamat una "actitud més dialogant" a les autoritats, especialment en casos que afectin població vulnerable, "per raons d'humanitat". Amb tot, la plataforma interpel·la els mitjans de comunicació perquè denunciïn "que la Policia Local torna a executar desnonaments i utilitza tots els mitjans possibles".

stats