Societat 13/12/2022

Més de 600 famílies de Palma, en perill de perdre la casa

L'Ajuntament de Palma torna a demanar ampliar la moratòria dels desnonaments al Ministeri d'Habitatge

2 min
Imatge d'una concentració per aturar un desnonament a la zona de Corea, a Palma.

PalmaEn aquests moments hi ha 627 famílies de Palma en perill de perdre la casa, segons les darreres dades de l'Oficina Antidesnonaments de l'Ajuntament, que ha fet públiques la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, aquest dimarts en una roda de premsa. Amb aquestes xifres a la mà i els 11 desnonaments que hi ha programats en només una setmana –entre avui i el proper 20 de desembre–, Cort ha demanat al Ministeri d'Habitatge que ampliï durant sis mesos més la moratòria dels desnonaments, que acaba el proper 31 de desembre.

Així, hi ha programats "dos desnonaments al dia" la setmana vinent, ha advertit Truyol. El 20 de desembre s'aturen els llançaments amb motiu de l'arribada de les festes de Nadal, però a partir de gener es reprendran. De fet, per a l'inici del primer mes del 2023 ja es preveuen executar sis desnonaments, ha afegit la regidora, que alerta que aquestes dades "aniran en augment en els propers dies", perquè "els desnonaments estan vigents".

Davant això, l'edil ha incidit sobretot en els casos de persones que estan en perill de perdre la casa, les quals "tindrien moltes dificultats per trobar una alternativa d'habitatge, atès que trobar un contracte de lloguer o de compra és molt difícil" en "situacions socioeconòmiques complicades" com aquestes. Per aquest motiu, demanen que la moratòria s'estengui més enllà del 31 de desembre, per tal d'aturar els desnonaments de les persones més afectades.

Unes 500 famílies beneficiades

A més, Truyol ha fet una crida "als grups polítics que estan en el Congrés per aprovar la llei d'habitatge de manera immediata". "Si ja s'hagués aprovada, tindríem més mecanismes per poder combatre i donar una esperança a totes aquestes famílies en situació de vulnerabilitat", ha lamentat. Cal recordar que, ara com ara, la moratòria permet suspendre els desnonaments –però no arxivar-los– per mitjà d'un informe de vulnerabilitat que elabora l'Ajuntament, concretament l'àrea de Model de Ciutat.

"Durant aquests dos anys de moratòria, s'han fet 505 informes per diferents casos, tenint en compte que alguns han rebut més d'un informe", ha informat la regidora. Sigui com sigui, "unes 500 famílies s'han vist ja beneficiades per la moratòria" a través de l'Ajuntament de Palma.

stats